Nieuwjaar 2021

De Kruiskerk organiseert in samenwerking met Deo Juvante een

digitale nieuwjaarsontmoeting.

Aanstaande zaterdag 9 januari van 19:00 – 20:00 uur kunt u via de livestream www.kerkdienstgemist.nl/kruiskerk dit moment meemaken. Naast muziek zullen ook nieuwjaarswensen op een bijzondere manier worden uitgesproken. Deze ontmoeting is bedoeld om in deze lastige tijd, waarin we elkaar beperkt mogen ontmoeten, de saamhorigheid te verbeteren. We hopen dat er veel kijkers dit moment meebeleven, direct op zaterdag of daarna.

U/ jij kunt ook meedoen!Maak een filmpje van uw/ jouw nieuwjaarswens van maximaal 10 seconden en stuur dat naar het mobiele telefoonnummer 06-2973 8333. Dat moet dan wel vóór 7 januari 18:00 uur! Tijdens de digitale nieuwjaarsreceptie worden alle filmpjes vertoond.

Doe mee! Kleur erop los. Vraag papa of mama deze kleurplaat te downloaden en te printen.

Kleurplaat 2021

Corona

Op 14 december zijn de maatregelen ter bestrijding van het corona-virus gewijzigd. Dat heeft de volgende consequenties.

De Kruiskerk organiseert erediensten, maar er mogen echter geen bezoekers worden toegelaten. De viering is online te volgen op kerkdienstgemist.nl

WELKOM

Nadat vanaf zondag 16 augustus de Kruiskerk haar deuren weer opende is het bezoekersaantal langzaam opgelopen. Wij nodigden in eerste instantie per zondag de helft van de gemeenteleden uit. Later constateerden wij dat we de 80 maximaal mogelijke plaatsen niet benutten, dus vanaf startzondag 13 september hebben we iedereen weer uitgenodigd. Afgelopen zondag waren we met 60 personen aanwezig, dus er is nog wat ruimte. Mochten we de 80 gaan naderen, dan moeten we maatregelen gaan nemen om het bezoekersaantal niet daarboven te laten komen.
Indien u tot de thuisblijvende groep behoort kunt u de dienst volgen via KruiskerkTV.
In het kerkgebouw hebben we maatregelen getroffen om het risico van eventuele besmetting te beperken mocht iemand onverhoopt het corona-virus bij zich dragen zonder het te weten. Hiertoe zijn de standaard regels van toepassing.

Velen hebben KerkTV ontdekt, hetgeen nieuwe mogelijkheden biedt.

Er is een gebruiksplan voor het kerkgebouw opgesteld Gebruiksplan-kerkgebouw-versie-3-0-3 Kruiskerk. De uitvoering van dit plan is in handen van de diaconie, de dienstdoende koster en de zgn. plaats-coördinatoren. Volg de aanwijzingen van deze mensen en zorg dat u op tijd aanwezig bent. Het volledige gebruiksplan is te downloaden vanaf de website.
Gemeentezang tijdens de erediensten en koffiedrinken na afloop is vanwege de corona-maatregelen helaas niet toegestaan.

In de volgende gevallen verzoeken wij u geen gebruik te maken van de uitnodiging om naar de Kruiskerk te komen:

  1. Als u afgelopen 24 uur klachten heeft gehad zoals hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden of benauwdheidsklachten.
  2. Als u het coronavirus heeft gehad en dit de afgelopen 7 dagen is vastgesteld.
  3. Als u een huisgenoot/gezinslid heeft met corona-klachten, waarmee u in de afgelopen 14 dagen contact heeft gehad.
  4. Als u in quarantaine bent.
  5. Wanneer u tot een kwetsbare groep behoort.

Blijf in deze gevallen thuis en volg de kerkdienst via Kruiskerk TV.

We wensen u een gezegende dienst en hopen u weer snel te ontmoeten (op 1,5 meter afstand).

Gebruiksplan

Op basis van een algemeen document van de PKN hebben we een specifiek gebruiksplan opgesteld voor het hervatten van de erediensten in de Kruiskerk. Dit gebruiksplan is aan veranderingen onderhevig, afhankelijk van de actuele situatie. Hierbij de laatste versie. Gebruiksplan-kerkgebouw-versie-3-0-3 Kruiskerk

Namens de Kerkenraad, Ronald Kranenburg.

KruiskerkTV

KLIK op de volgende link!