Zomerkring!

Zomeravond kring Kruiskerk in Huizen:

In de maanden juli en augustus is er in de tuin van de Kruiskerk, of binnen bij slecht weer, de mogelijkheid om deel te nemen aan een Zomeravond kring. Een kring die geschikt is om te bezoeken als je niet alle avonden kunt komen, je kunt elke avond aansluiten.
Wat gaan we doen? Kennismaken met de nieuwe dominee, en met elkaar, en we bespreken het boek ‘Vertrouw op je gevoel’ van Nikolaas Sintobin, de man achter de podcast Bidden Onderweg.
Wil je aansluiten, laat het dan even horen per mail: elsbeth.gruteke@eo.nl

– 12 juli
– 19 juli
– 9 augustus
– 16 augustus
– 23 augustus
– 30 augustus

Aannemen beroep ds. Elsbeth Gruteke

De wijkkerkenraad Kruiskerk en de beroepingscommissie zijn bijzonder verheugd u het volgende te kunnen meedelen:

Afgelopen maandag is door de scriba en de voorzitter van de wijkkerkenraad en de voorzitter van de beroepingscommissie de formele beroepsbrief aan ds. Elsbeth Gruteke overhandigd.

Ds. Gruteke heeft daar inmiddels positief op gereageerd en aangegeven het beroep aan te nemen. Daarmee is de komst van ds. Elsbeth Gruteke naar de wijkgemeente van de Kruiskerk definitief.

In dankbaarheid en met vertrouwen kijken we uit naar de komende periode.

Op 12 juni a.s. is de feestelijke intrededienst gepland, 14.30 uur in de Kruiskerk.

Extra vergadering

Beste gemeenteleden van de Kruiskerk,

Aanstaande donderdag 28 april is er een gemeenteberaad van de wijkgemeente Kruiskerk gepland over het vervlechtingsproces. Deze bijeenkomst is alleen voor de Kruiskerk gemeenteleden bestemd. We beginnen donderdag om 20:00 uur.
Alle gemeenteleden ontvangen de komende week hierover een uitnodigingsbrief.

Graag tot donderdag,
Voorzitter wijkgemeente Kruiskerk,
Koos Drooger.

Kids 4ALL 8 april

Nadat we in maart een leuke kampvuur avond hebben gehad is het aankomende vrijdag 8 april weer kids4all voor de kinderen van groep 3 tot groep 8. Op de planning staat dat we een leuk bosspel gaan doen dus kom gezellig met je vriendjes en vriendinnetjes!
(bij slecht weer gaan we binnen een activiteit doen)

Kids 4ALL begint om 18.45 tot 20.15 bij de GHK, kosten zijn 2,-.

Opbrengst Oliebollenactie

Op 10 januari 2022 mochten we namens de diaconie van de Kruiskerk een cheque van € 2.500 uitreiken aan VluchtelingenWerk Nederland regio HBEL. Een mooi resultaat van de oliebollenactie die de diaconie van de Kruiskerk al 16 jaar op 31 december organiseert. Hiermee wordt jaarlijks een ander doel gesteund. Dit jaar was de opbrengst voor Vluchtelingenwerk NL. Wij hopen daarmee een bijdrage te leveren aan de huisvesting, integratie, inburgering en gezinshereniging van vluchtelingen. VluchtelingenWerk zal ons zo mogelijk laten weten waar het geld aan is besteed.
Met dank aan alle vrijwilligers, die deze actie, met dit mooie resultaat, mogelijk maakten.