40dagentijd 2021

De Sobere Soepdag

De 40dagentijd is een tijd van bezinning op de dag die komt: Pasen, de opstanding van Jezus Christus. Al eeuwenlang doen mensen dat door te vasten, een beproefde manier om je voor te bereiden op het Paasfeest.

 

Doe mee met De Sobere Soepdag
In de week van maandag 22 maart staat ‘De hongerigen te eten geven’ centraal. In die week kun je meedoen met ‘De Sobere Soepdag’. Kies een dag in die week waarop je eenvoudig eet; een vegetarische soep met brood.
Via onderstaand formulier kun je vegetarische soep bestellen voor 3,50 Euro per halve liter. We vragen u vooraf het geld over te maken naar de ZWO rekening: NL39 RABO 0329 9240 95, t.n.v. Diaconie PG Huizen inzake ZWO
Je krijgt de soep thuisbezorgd. Soep bestellen kan tot 15 maart. In de week van 22 maart wordt de soep geleverd. Degene die voor jou de soep maakt, neemt contact met je op om het bezorgmoment af te stemmen.
 
U kunt geen soep meer bestellen. 
 
Meld je aan als soepmaker
We vragen gemeenteleden een hoeveelheid vegetarische soep te koken. Drie liter in porties van een halve liter zou mooi zijn. Meer of minder mag ook. We vragen de soepmakers om, als dat mogelijk is, de soep zelf te bezorgen bij de bestellers. We gaan uit van maximaal drie of vier bestellingen per soepmaker. Vind je het leuk om soep te maken? Meld je dan aan voor 5 maart via onderstaand aanmeldformulier.
Voor meer informatie, bekijk deze instructie voor de soepmakers
 
U kunt zich niet meer aanmelden om soep te maken. Inmiddels hebben voldoende soepmakers zich aangemeld.

 

Filmpjes over de zeven werken van barmhartigheid – Kijk naar de filmpjes en laat je inspireren.