Actie kerkbalans 2020

Actie Kerkbalans 2020 wordt gehouden van zondag 19 januari t/m zondag 2 februari. Gedurende die periode zullen onze vrijwilligers de Kerkbalans envelop weer gaan afleveren en de antwoordenvelop met uw toezegging later weer ophalen.

Kerkbalans envelop:
In die Kerkbalans envelop die u dan ontvangt, zit:

 • De Wervingsbrief van de voorzitter College van Kerkrentmeesters.
  Ook hier te bekijken:
  >Wervingsbrief Kerkbalans 2020.
 • De Kerkbalans 2020 folder
  Ook hier te bekijken:
  >Folder Kerkbalans 2020.
 • Het toezeggingsformulier op naam
  • Op het toezeggingsformulier kunt u aangeven welk bedrag en in welke maanden u toezegt als vrijwillige bijdrage voor 2020 voor de  Kerk.
 • Een antwoordenvelop
  • De antwoordenvelop, met daarin het door u ingevulde en getekende toezeggingsformulier, wordt door de vrijwilliger weer bij u opgehaald op de afgesproken datum en tijd.

Kerkbalans digitaal dit jaar:

Als u zich afgelopen jaar heeft opgegeven om uw toezegging digitaal te doen, of u heeft al eerder op deze manier meegedaan, dan ontvangt u een e-mail met een link naar het digitale toezeggingsformulier. Uw toezegging wordt op deze manier automatisch doorgevoerd in het registratiesysteem van onze kerk (LRP). De folder en andere informatie betreffende Actie Kerkbalans 2020 kunt u, als de Actie Kerkbalans is gestart, hier vinden.
Eventuele wijzigingen in de toezegging, nadat u die op deze manier heeft opgegeven, zult u moeten doorgeven aan de Administratie Vrijwillige Bijdragen, via E-mail: bijdrageadmin@protestantshuizen.nl

Kerkbalans digitaal volgend jaar:

Als u het volgende jaar ook digitaal wilt meedoen met de Actie Kerkbalans 2021, wat wij zéér op prijs stellen en u zich nog niet hebt aangemeld, dan kunt u dat als nog doen door een e-mail te sturen naar bijdrageadmin@protestantshuizen.nl met uw naam en adresgegevens. Wij maken dan alles klaar, zodat u in 2021 uw toezegging digitaal kunt doen. Weet u uw registratienummer, dan is het prettig als u dat ook in uw e-mail vermeldt.
Heeft u dit jaar of vorige jaren al meegedaan met de digitale toezegging, dan hoeft u niets te doen.

Minder belasting betalen

Een gift aan de kerk kan u belastingvoordeel opleveren, bij een periodieke gift mogelijk zelfs meer dan bij een ‘gewone’ gift.
Zie: Giften aan de kerk – minder belasting

Commissie Geldwerving