Pinksterexpositie Jij, ik…wij

Van 3 t/m 25 juni 2017 exposeren meer dan 60 professionele – en amateurkunstenaars van de Oosterlichtkerk, Goede Herderkerk en Kruiskerk hun verbeeldingen van het Pinksterthema Jij, ik…wij in de drie kerken. Het is de eerste keer dat we als drie kerken gezamenlijk een expositie organiseren.

Op zaterdag 3 juni is de opening van de expositie Jij, ik…wij in de drie PKN-kerken. Om 14.00 uur begint de opening in de Oosterlichtkerk. De expositie wordt geopend door CDA wethouder Janny Bakker. Om 15.00 uur gaan ook de deuren open van de Goede Herderkerk en de Kruiskerk, om ook daar de expositie te kunnen bekijken. In de Oosterlichtkerk kunt u tot 16.00 uur terecht, in de andere kerken tot 17.00 uur. In alle kerken is een drankje, hapje en muziek. Zie ook fotoverslag van opening

De expositie is in alle kerken geopend op de vrijdagavonden van 19.00 – 21.00 uur en op de zondagen na de kerkdienst tot 14.00 uur.

Het expositiethema Jij, ik…wij is op een veelkleurige manier verbeeld door de verschillende kunstenaars, onder wie ook tieners. We zien …werken over samen, over de schoonheid van de ander, over verbondenheid door culturen en generaties heen, met mensen, met God, Jezus, met de Heilige Geest en ook met de aarde en in de natuur. Er is gewerkt in verschillende beeldende disciplines, zoals schilderen, beeldhouwen, quilten en fotografie. Abstract, figuratief en alles daar tussenin. En er is ook poëzie. Dat dit alles moge bijdragen aan ontmoeting en geloofsbeleving, in de veelkleurige en tegelijk verbindende taal en teken van de Geest.

In alle drie de kerken is de catalogus te koop à 5,00 euro.
In deze catalogus staan alle kunstwerken van de drie kerken.

Rondom de expositie worden verschillende activiteiten georganiseerd, die voor iedereen toegankelijk zijn. In elke kerk leidt Ds Geertje de Vries een kunstgesprek bij de expositie: vrijdag 16 juni in de Kruiskerk (vanaf 20.00 uur), vrijdag 23 juni in de Oosterlichtkerk (vanaf 20.00 uur), zondag 25 juni in de Goede Herderkerk (na de dienst, vanaf 11.30 uur). Een verdiepend geprek langs de kunstwerken. In de Oosterlichtkerk is er een avond Beeldend Bezinnen o.l.v. Grady van den Bosch (schilderen bij het expositiethema Jij, ik…wij, n.a.v. een Bijbeltekst en een gedicht): vrijdag 9 juni (19.30 – 21.30 uur). En er is in de Oosterlichtkerk een kleine kennismaking met beeldhouwen o.l.v. Loekie Verhart, tijdens een vrijdag- of zondagopening van de expositie. Datum volgt. Onder voorbehoud van mooi weer. Voor het Beeldend Bezinnen graag opgeven bij Grady van den Bosch (gradyvandenbosch@kpnmail.nl), uiterlijk 5 juni (voor alle materialen wordt gezorgd).

Van harte welkom namens alle deelnemende kunstenaars en de organisatie!

Commissie KiK – breed

Info: gradyvandenbosch@kpnmail.nl