Top2000 met band en koor

Op zondagavond 5 januari 2020 vindt in de Oosterlichtkerk de derde Top2000-viering plaats. Deze dienst haakt aan bij de traditionele Top2000 van NPO Radio 2. Voorgaande jaren was deze viering steeds een groot succes. Deze keer wordt het opnieuw een hele speciale Top2000 viering. De nummers voor deze viering worden uitgevoerd door de “Oosterlicht All Star Band” samen met het koor “Vamos”. Een unieke combinatie. Dit mag je niet missen.

Nummers over Geloof, Vreugde en Verdriet
In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over God of over het geloof zoals “ What if God was one of us” van Joan Osborne, “I say a little prayer” van Aretha Franklin, het “Hallelujah” van Leonard Cohen of “God only knows” van de Beach Boys. Ook de band U2 haalt veel inspiratie uit het geloof. Maar denk eens aan het op dit moment bekende nummer “You Say” van Lauren Daigle, die dit jaar zelfs de GRAMMY kreeg voor de “Best Contempary Christian Song ”. Zelf zegt ze hierover: “Het is een reminder dat wanneer ik me zwak of onzeker voel, Gods waarheid juist het tegenovergestelde zegt. Als ik zwak ben is Hij sterk”.

Andere liederen gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood (Tears in Heaven), troost en naastenliefde (“You’ve got a Friend” van Carol King/James Taylor). Maar ook zijn er liederen over de waanzin van oorlog (”Fragile” van Sting) of om aandacht te geven aan het lot van vluchtelingen of daklozen zoals: “Another day in Paradise” van Phil Collins. Iedereen heeft zo wel zijn eigen nummer waar hij of zij iets mee heeft. Nummers bij vreugde of verdriet.

Viva la Vida
Het thema van onze Top2000 viering is dit jaar “Viva la Vida” of wel “Vier het leven”. Met zo’n geweldige band en prachtig koor wordt het zeker een feestelijke viering.

Stemmen
Net zoals bij de traditionele Top2000 kun jij voor deze Top2000 viering ook je stem uitbrengen voor een nummer uit de Top2000. Hieruit wordt een Top10 samengesteld.

Het stemmen kan vanaf 1 december t/m 23 december via de speciale Top2000-Oosterlichtkerk website.

Uit welke nummers put jij moed, of geven je steun in moeilijke periodes? Zijn het liederen over God of andere liederen uit de Top2000? Zijn het swingende of juist weer ingetogen nummers?

Ga voor het stemmen en voor meer Top2000 nieuws naar: www.Top2000kerkdienst.nl/Huizen.

Om te stemmen klik je op de knop “ Stemmen” (onder aan de pagina of boven in de balk).

De nummers van de top10 worden tijdens de Top2000 viering uitgevoerd door de “Oosterlicht All Star Band” samen met “Vamos”. Als je er vorig jaar bij was weet je dat dit weer een muzikaal feest gaat worden.

De Top2000 viering op 5 januari 2020 begint om 19:30. De toegang is gratis.