Koffiedrinken na de viering via Zoom

Op 31 januari bent u na de gezamenlijke viering van harte welkom in onze digitale koffiezaal via het programma Zoom. 
Vanaf 11.15 uur kunt u inloggen met de volgende link https://us02web.zoom.us/j/89866344494

U ontmoet eerst iedereen online die meedoet en na een korte instructie gaan we in groepjes digitaal uiteen van ca. 5 personen. Het geheel duurt tot ongeveer 12.00 uur.
Ter voorbereiding een instructie over Zoom

Zorg dat je het programma Zoom van tevoren op je computer, laptop, telefoon of tablet hebt geïnstalleerd. Je kunt ook meedoen zonder het van tevoren te installeren. Dan klik je op een link https://us02web.zoom.us/j/89866344494
Het is wel nodig dat je een camera en een microfoon hebt. Deze zitten meestal wel ingebouwd in een tablet, laptop of computer en altijd in een smartphone.
Instructie voor de computer/laptop:

Doe je liever mee vanuit uw (Chrome)browser, klik dan op ‘launch meeting’ en vervolgens op ‘join from your browser’. Als Zoom gestart is, kies dan voor ‘join with computer audio’. U kunt nu meedoen met het online koffiedrinken.
Instructie voor smartphone/tablet:
Als u via een smartphone of tablet meedoet, moet u eerst de gratis Zoom-app installeren. Open de Zoom app en vul bij het inloggen de gegevens in die je hebt doorgekregen. Na het klikken op ‘join meeting’, komt u in de online meeting en kiest u voor ‘join with video’ en kiest u daarna voor ‘call via device audio’. Nu kunt u meedoen met het online koffiedrinken.
Misschien is het voor u de eerste keer om te ‘zoomen’. Laat dat u niet weerhouden het te proberen!

Voor de beginners:

  • Zorg dat programma Zoom vóór zondag al op uw toestel staat.
  • Schenk koffie, thee in met wat lekkers erbij en ga ontspannen achter uw toestel zitten.
  • Ga via https://us02web.zoom.us/j/89866344494 vanaf 11.15 uur (op zondag) naar de ‘koffiezaal’.
  • Voordat u de ‘koffiezaal’ binnenkomt wordt er gevraagd of u met video binnen wilt komen. Daar antwoord u op ‘join with video’.
  • Voor het geluid moet u ook toestemming geven, zodat we u kunnen horen. ‘call via device audio’
  • Als dat is ingesteld komt u vanzelf de ‘koffiezaal’ in. Het duurt misschien even, maar wacht rustig af.
  • Mocht het geluid of video toch niet goed staan; geen probleem. Op een computer en laptop staat links onderaan het tekentje van een microfoon en een camera. Op een tablet of telefoon staan deze tekentjes rechts bovenaan. Daarmee kunt u deze aan en uit zetten. ‘mute’ = geluid uitzetten ‘unmute’ = geluid aanzetten ‘stop video’ = de camera uitzetten
  • Wanneer u zoals op de foto hiernaast ‘mute’ en ‘stop video’ ziet, staat het correct.
  • Geniet van de koffie/thee en het gezelschap!
  • En lukt het toch niet, dan is dat natuurlijk heel jammer, maar laat het ons weten. We zullen u helpen, zodat u een volgende keer wel kunt aansluiten.

Mocht u tegen problemen aanlopen of wilt u hulp bij het installeren of heeft u andere vragen over het online koffiedrinken, dan kunt u contact opnemen met Richtsje of Fijda. Het zou zo leuk zijn als we met zoveel mogelijk mensen gaan koffiedrinken (of thee of fris, net wat u lekker vindt). Wij zien uit naar een gezellige ontmoeting met elkaar! 

Richtsje, richtsjeabma@gmail.com  06 8311 6626

Fijda, digitaalpastoraatolk@gmail.com  06 1118 5925