Filosofiekring 2, 12-04-2021

 

In ‘Wat zou Aristoteles doen?’ maakt Edith Hall duidelijk hoe Aristoteles ideeën juist nu kunnen dienen als kompas voor een betrokken en gelukkig leven. Ze combineert hiervoor ethiek en joie de vivre en haalt verrassende, onderbelichte kanten van Aristoteles leven naar voren en verbindt zijn filosofie met onze eigen levens.

Aristoteles is dé filosoof voor wie een goed en gelukkig leven wil. In een bijzonder turbulente en politieke tijd praktiseerde hij zijn filosofie niet alleen in de maatschappij, maar ook in het familieleven en in vriendschappen.

Maandag 12 april lezen we hoofdstuk 8. Het thema is: Gemeenschap. We zijn allemaal lid van gemeenschappen die verder reiken dan onze familie en goede vrienden. Deze relaties zijn in deze Corona-tijd in een heel ander licht komen te staan.
Dat maakt extra nieuwsgierig naar wat Aristoteles daarover te vertellen heeft en of wij ons daar vandaag de dag toch nog in herkennen. En dit alles weer onder de bezielende leiding van Coby Wouda-Speelman.

We komen weer bij elkaar in de Oosterlichtkerk, Huizermaatweg 298 in Huizen. In verband met de avondklok beginnen we om 19.45 uur en stoppen we om 21.30 uur, zodat we allemaal vóór 22.00 uur weer thuis kunnen zijn. Natuurlijk houden we ons daarbij aan de geldende Corona maatregelen.