Fotowedstrijd 2019

 

Overzicht foto’s

Reeds ingezonden foto’s voor beide wedstrijden

Stemmen

Breng hier eenmalig uw stem uit

 

Toelichting

Bergen en dalen spreken tot de verbeelding. Ze spelen door de hele Bijbel heen een belangrijke rol. Daarom is ‘Bergen en dalen’ het thema voor de fotowedstrijd 2019. Doe mee!

Bergen en dalen. Ze zijn met ons spraakgebruik verweven. Je kunt ergens als een berg tegenop zien, op de toppen van je kunnen zijn, of juist door een dal gaan. Bergen en dalen staan in contrast met elkaar maar vormen samen ook een levensweg.

Door de hele Bijbel heen spelen bergen een belangrijke rol. Denk aan de Olijfberg waar Jezus gaat bidden. Of aan Psalm 121: “Ik sla mijn ogen op naar de bergen, van waar komt mijn hulp?”
Maar ook dalen komen in de Psalmen voorbij: “Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar” (Psalm 23:4). En: “Uit de diepte roep ik tot u, HEER” (Psalm 130:1). Het dal is elders in de Bijbel juist de plek waar het vruchtbaar is, waar beken stromen. Denk ook aan Elia die in het dal bij de beek Krith gevoed wordt en aan het verhaal van de barmhartige Samaritaan waar iemand ‘afdaalde van Jeruzalem naar Jericho’ (Lucas 10:30 NBG).

‘Bergen en dalen’: dat is het thema voor de fotowedstrijd van de Protestantse Gemeente voor 2019. Hopelijk inspireert het je om mee te doen. Heb je een foto die bergen, dalen of allebei verbeeldt? Of wil je er een gaan maken? Doe dan mee!
Inspiratie nodig? Op vrijdag 21 juni kun je mee met een wandeling langs bergen en dalen in de buurt. Om 13.30 uur verzamelen we bij de Goede Herderkerk. Onderweg zal er aandacht zijn voor het kiezen van een fotomoment bij het thema. Ook lezen we een paar bezinnende teksten. De wandeling wordt begeleid door ds. Geertje de Vries. Aanmelden is niet noodzakelijk. Goede wandelschoenen wel! Op dinsdag 6-8 en op donderdag 22-8 zal ook een fotowandeling worden georganiseerd.

  • In de maanden juli en augustus kun je je foto uploaden via de website: https://www.protestantshuizen.nl/fw19-insturen/
  • Het kan van alles zijn wat met bergen, dalen of allebei te maken heeft, maar leg bij je foto uit wat je hebt gemaakt, gezien of gedaan, en waarom.
  • Je kunt maar met één foto meedoen aan de wedstrijd. Alle foto’s die zijn ingestuurd kun je zien op de website.
  • Er zijn twee wedstrijden: één voor kinderen van de basisschool, één voor oudere jongeren en volwassenen. De foto’s van de kinderen worden beoordeeld door een kinderjury, uit alle drie de kerken; de foto’s van de oudere jongeren en volwassenen via een online stemming van 1 tot en met 30 september.
  • De uitslag wordt op zondag 6 oktober in een gezamenlijke dienst van de drie kerken in de Oosterlichtkerk bekendgemaakt.

Meer weten? Vraag Geertje de Vries, Christiaan Lustig of Fijda van der Pluym via fotowedstrijd.pgh@gmail.com