Fotowedstrijd 2020

Doet u dit jaar ook mee met de fotowedstrijd? Het thema voor 2020 is ‘Het goede leven’. We laten ons inspireren door het thema wat voor de jaarlijkse startzondag is gekozen: “Het Goede Leven- Leven in het perspectief van Gods licht”.  Best ingewikkeld. Je moet er even over nadenken. Want als je denkt aan ‘Het Goede leven’ roept dat in deze onzekere coronatijd vraagtekens op.

‘Het goede leven’ is iets anders dan een ‘goed leven’ Het gaat verder dan genietend van de zomer op een terrasje zitten met een lekker glaasje wijn…
ds. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland verbindt ‘het goede leven’ aan zingeving. Hij zegt: “Het samenleven met anderen, met mensen die je lief zijn, geeft zin. Het geeft zin om er voor elkaar te zijn. Nu we de pijn ervaren van elkaar niet nabij kunnen zijn, beseffen we maar al te goed hoe waar dit is. Tegelijkertijd voegt het christelijke perspectief nog iets toe: in die ander komt iets van God naar je toe. En niet alleen in de ander die je graag mag of die dezelfde hobby’s heeft, maar ook in de ander die een beroep op je doet, of in de ander die je stoort.”

In de ander komt iets van God naar je toe. Waarin ervaart u (nog meer) dat God naar ons toe komt? Probeert u dat eens in een mooie foto te vatten. Of kijkt u eens naar een foto die u al gemaakt heeft. Misschien kunt u omschrijven hoe u hier iets van ‘het Goede leven’ ziet.

Wilt u meer weten over het thema van de startzondag (en onze fotowedstrijd)? U leest het op de website van de PKN.

Doet u mee met de wedstrijd?

  • In de maanden juli en augustus kun je je foto uploaden via de website.
  • Het kan van alles zijn wat ‘Het Goede Leven’ te maken heeft, maar leg bij je foto uit wat je hebt gemaakt, gezien of gedaan, en waarom.
  • Je kunt maar met één foto meedoen aan de wedstrijd. Alle foto’s die zijn ingestuurd kun je zien op de website van PGH.
  • Er zijn twee wedstrijden: één voor kinderen van de basisschool, één voor oudere jongeren en volwassenen. De foto’s van de kinderen worden beoordeeld door een kinderjury, uit alle drie de kerken; de foto’s van de oudere jongeren en volwassenen via een online stemming van 1 tot en met 30 september.
  • De uitslag wordt op zondag 4 oktober in een gezamenlijke ZWO- dienst van de drie kerken in de Goede Herderkerk bekendgemaakt.

Meer weten? Vraag Geertje de Vries, Ronald Kranenburg, Fijda van der Pluym of stuur uw vraag naar fotowedstrijd.pgh@gmail.com

Voor de kinderen:

Doe mee met de fotowedstrijd!
Kijk in de zomervakantie eens goed om je heen. Wat zie je? Wat is goed of mooi?
Kun je een foto maken van iets waarvan je kunt genieten?
Het kan een mooi uitzicht zijn of de gaafste glijbaan in het zwembad. Of een foto van iemand die een ander helpt. Of ‘gewoon’ een prachtige foto van de ondergaande zon.
Waarin zie jij iets van ‘goed leven’? Waarin zie jij iets van God?
Stuur een mooie foto in en leg uit wat jouw foto met het thema te maken heeft.
Je kunt er een mooie prijs mee winnen.
We zijn benieuwd…

Stuur je foto in via Fotowedstrijd 2020 opsturen foto’s
Doe dit voor 31 augustus.

Stemmen foto’s

Maak eerst uw keuze bij het overzicht en vul vervolgens uw favoriete keuze in op het stemformulier.
De termijn is verlopen; u kunt niet meer stemmen.
Zondag 4 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt in de gezamenlijke viering in de Oosterlichtkerk.

Overzicht foto’s

Reeds ingezonden foto’s voor beide wedstrijden