Fotowedstrijd 2022

‘Aan tafel’

Winnaar fotowedstrijd 2022 – Foto 03 van Annemiek Wijnja.

‘Ook deze grauwe vliegenvanger is onderdeel van het grote geheel, net als het bijtje dat hij zojuist heeft gevangen.’  Deze prachtige foto, gemaakt door Annemiek Wijnja is de winnaar van 2022! Het moeilijke thema ‘Aan tafel’ is hiermee knap verbeeld.
Samen eten schept verbondenheid. Het voedt niet alleen het lichaam, maar ook de ziel. Want terwijl je met elkaar in gesprek bent, ga je elkaar met andere oren horen en met andere ogen zien. Wij mogen ook deelgenoot zijn aan de Tafel met Jezus. Dat doet iets met je. Het geeft je een ruimere blik. Je ziet mensen, maar ook de schepping in Zijn Licht. Een ander perspectief en kun je het wonder zien in het ‘gewone’.
Dat is ook door de andere inzenders heel knap verbeeld

Overzicht foto’s  Reeds ingezonden foto’s

Stemmen van 1 september – 30 september Fotowedstrijd 2022 stemmen

Voor de 10e keer organiseert onze Protestantse Gemeente Huizen deze zomer een fotowedstrijd. Sinds een paar jaar sluiten we voor het thema aan bij het jaarthema van de PKN en dat is voor het seizoen 2022-2023 ‘Aan tafel’. Maar hoe verbeeld je dit thema zonder het letterlijk te nemen?

Toelichting thema

In de Bijbel – maar ook in de kerk – wordt vaak samen gegeten. Gasten worden ruimhartig genodigd, want samen eten schept verbondenheid. Het voedt niet alleen het lichaam, maar ook de ziel. Want terwijl je met elkaar in gesprek bent, ga je elkaar met andere oren horen en met andere ogen zien.
De belangrijkste maaltijd in de Bijbel is de Maaltijd van de Heer. Wie aan de avondmaalstafel deelneemt, gaat aan tafel bij Jezus Christus. Telkens wanneer wij als gemeente de Maaltijd vieren, gedenken wij Jezus’ leven en dood door brood en wijn te ontvangen als zijn lichaam en bloed. Het maakt je tot een ander mens; je hoort erbij! Wil je meer weten over het thema? Je leest het op de website van de PKN.

Verbeelding thema
Deelgenoot mogen zijn aan de Tafel met Jezus doet iets met je. Het geeft je een ruimere blik. Je ziet mensen, maar ook de schepping in Zijn Licht. Een ander perspectief.
Wat zie je als je om je heen kijkt?
Wat maakt de schepping groots?
Zie je het wonder in het ‘gewone’?
Kijk om je heen en verwonder je.
Beschrijf in max. 40 woorden wat jij ‘met andere ogen ziet’, door deelgenoot te zijn aan de Tafel met Jezus.

Doe je mee met de wedstrijd?

  • In de maanden juli en augustus kun je je foto uploaden via de website
  • Het kan van alles zijn wat jij in en ander perspectief ziet, maar leg bij je foto uit waarom deze foto voor jou het thema verbeeldt.
  • Je kunt maar met één foto meedoen aan de wedstrijd. Alle foto’s die zijn ingestuurd kun je zien op de website van PGH.
  • Van 1 tot en met 30 september kan er worden gestemd op onze site.
  • De uitslag wordt op zondag 2 oktober in de vieringen bekendgemaakt.

Meer weten? Vraag Fijda van der Pluym of stuur je vraag naar fotowedstrijd.pgh@gmail.com
Stuur je foto uiterlijk 31 augustus in.

Overzicht foto’s
Reeds ingezonden foto’s