Kerk in deze tijd

De Goede Herderkerk (GHK) is een van de drie wijkgemeenten in de Protestantse gemeente Huizen. Van oorsprong is de GHK onderdeel van een Hervormde deelgemeente ‘De Goede Herder’ die  op 1 januari 2000 met de Gereformeerde Kerk Huizen een federatie begon als ‘Samen op Weg gemeente Huizen’. Sinds februari 2008, werd met de fusie met de Gereformeerde Kerk in Huizen, de Protestantse Gemeente te Huizen gevormd.

De wijkgemeente is gehuisvest in het gelijknamige kerkgebouw aan de Piersonlaan 2 dat in 1968 in gebruik genomen werd.

De wijkgemeente de GHK wil een levendige ontmoetingsplek zijn voor God, gemeente en gasten; lerend met elkaar in kring en studie; dienend in woord en daad door te luisteren naar hen die dat verdienen en te spreken voor hen die dat niet kunnen. Dit om te delen in evangelie en bevrijding.

 

Fimpje over een activiteit in de Wijkgemeente Goede Herderkerk

De Pinksterexpositie van ‘Kunst in de kerk’ 2017 ‘Jij, ik … wij’ gaf een kleurrijk beeld van onze Protestantse Gemeente Huizen en de geestkracht die ons verbindt. Naar aanleiding van deze inspirerende activiteit is er ook voor de wijkgemeente Goede Herderkerk een filmpje gemaakt door Ko Durieux, waarin een kunstwerk met maker centraal staat. Zie het filmpje hier beneden.