Generation Praise Kerstspecial

Volgende week zondag is de Generation Praise Kerstspecial, een van de hoogtepunten van het jaar. GP gaan verder met het jaarthema ‘Ga ons voor’: hoe is Jezus ons tot voorbeeld op allerlei terreinen van het leven? Spreker is ds. Bas van der Graaf. Hij zal stilstaan bij de geboorte van Jezus aan de hand van het thema ‘Wees nederig’. In de Bijbel gaat het vaak over nederigheid. Jezus zelf zegt bijvoorbeeld: “Neem mijn juk op en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart”. Wat bedoelt Jezus daarmee? En wat is nederigheid eigenlijk? Wees welkom op zondag 23 december om 19.00 uur (deuren open om 18.30 uur) in de Zenderkerk, Borneolaan 30 in Huizen.

Advent: God verrast

Foto van 4 adventskaarsen met eerste kaars aangestoken

Advent gaat over hoop. Maar dan anders dan wat mensen vaak denken bij ‘hoop’. Een bijdrage daarover, van Max Lucado in zijn boekje ‘Cappuccino’ gaat als volgt.

Lees verder

Vol verwachting…

Foto van open handen, door Artotem (Creative Commons 2.0)

Vol verwachting klopt ons hart. Sinterklaas is in het land. Snoepgoed en cadeautjes, het heerlijk avondje straks. Het is tijd om veel te verwachten. Ook in de kerk. Maar hoe leg je aan een kind uit dat iets van Sinterklaas verwachten wat anders is dan iets van God verwachten? Lijkt simpel, maar doe het maar eens, als grote kinderogen je vol verwachting aanstaren. Maar misschien zijn we onbewust al een heel eind op weg als onze kinderen, al spelend, zo kennis leren maken met de grote levenskunst van verwachten.

Lees verder

Profetie, groepsdruk en onderscheid

Beth Moore (1957; Wikipedia) was een belangrijke woordvoerder voor duizenden vrouwen uit de evangelicale beweging in Amerika. Ze werd gevraagd bij vrouwengroepen om te komen spreken en uiteindelijk trok ze volle zalen. “Moores toehoorders snakten naar iemand die hun levens begreep, die van het volgen van Jezus naadloos kon overstappen op het vinden van goede kinderopvang”, zo schrijft Christelijk Weekblad over haar. Haar succes was ook te danken aan het feit dat ze goed in de gaten hield hoe ver ze kon gaan als vrouw.

Lees verder

Herfst

Geniet van de herfst. Een boeiend jaargetijde. Vruchten zijn er om te oogsten. Dank voor gewas en arbeid. Want dat is niet alleen jouw prestatie. Je rijpte in Gods zon. Geniet van de kleurrijke bladeren, de aanwakkerende wind. Gods Geest waait door de natuur en door jezelf, beter dan een bezem vegen kan. Het is nu echt uit met de luie zomer. We maken ons op voor robuuster leven. Geniet van de herfst. Weet God nabij.

Ds. Gert Oostermann

Foto: Roel Wijnants; licentie: CC BY-NC 2.0