Christelijk festival Generation Praise 22 september in De Krachtcentrale

Het eerste grootschalige evenement in de ‘De Krachtcentrale’ in Huizen staat op het programma voor zaterdag 22 september: het I’ve Got The Power Music & Lifestyle Festival. Dit festival is een initiatief van Generation Praise vanwege het 15-jarig jubileum van de band.

Lees verder

Zomerzondagmiddagconcert op 8 juli

De muziekband van de Kruiskerk bestaat nu 2 ½ jaar. In die periode zijn we gezegend door niet alleen te mogen groeien in ervaring, maar ook in getal. Dit halve lustrum willen we gaan vieren met een zomerzondagmiddagconcert voor jong en oud, op zondag 8 juli in de Kruiskerk.

Update: de collecte heeft maar liefst € 8.160 opgeleverd. Geweldig! Hartelijk bedankt aan alle gevers!

Lees verder

Fotowedstrijd 2018 met thema ‘Levend water’

Water, H2O, Aqua. Zonder water is er geen leven mogelijk. Ons lichaam bestaat voor zo’n 75% uit water. Water is de bouwsteen van ons lichaam. De natuur om ons heen leeft, groeit en bloeit alleen bij de gratie van water. Een tarwekorrel kan tientallen jaren droog opgeslagen liggen, maar zodra er water aan wordt toegevoegd dan ontspruit het nieuwe leven.

Lees verder

Gratis workshop fotograferen voor fotowedstrijd

Foto van een fotocamera met de lens recht naar de kijker

In juli en augustus is er voor de zesde keer de fotowedstrijd van de Protestantse Gemeente te Huizen. Thema is dit jaar ‘Levend water’. Mooi… maar hoe breng je dat nu in beeld? Hoe zorg je dat jouw foto net een beetje anders is? Hoe maak je een goede compositie? En is het leuk om je foto na te bewerken? Allemaal lastige vragen. Daarom organiseren we dit jaar gratis workshops fotograferen: een speciaal voor kinderen en een voor volwassenen.

Lees verder

Terugblik op Pinksteren, feest van de Geest

We vierden vorige week zondag Pinksteren, het feest van de Geest. Goed om dit jaarlijks te vieren, om bewust te markeren. En om daar meteen bij te beseffen dat je de Heilige Geest niet alleen kunt ontvangen tijdens een jaarlijks kerkelijk feest, maar dat het een voortgaand proces is van groeien in geloof en van leren ontvangen.

Lees verder