‘What a beautiful name’

Nalezen: preken over ziekenzalving, genezing en bevrijding

Foto van open handen, door Artotem (Creative Commons 2.0)

Op zondag 11 en zondag 18 juni preekte ds. Gert Oostermann over ziekenzalving respectievelijk genezing en bevrijding. Lees deze preken gerust nog eens na. Download daarvoor de pdf-bestanden hieronder. Of luister de opname van de samenkomst terug via Kerkdienst Gemist.

Ziekenzalving, zondag 11 juni | Terugluisteren

Genezing en bevrijding, zondag 18 juni | Terugluisteren

Fotowedstrijd 2017, thema ‘Wow’

Je kent dat gevoel wel, je ziet iets, je komt ergens en bent opeens helemaal gevangen door een beeld, een tinteling gaat door je heen, je denkt ‘wow wat is dat mooi’, ‘wow wat is dat bijzonder’. In de natuur, in de bergen, in de stad, onderweg, thuis. Zo’n moment vastleggen, daar gaat de fotowedstrijd 2017 over.

Lees verder

Blijf je verwonderen

Het hakt er wel in. Op het moment van dit schrijven is de actualiteit van de moord op twee tienermeisjes nog pril en kwetsbaar. Op het moment van lezen alweer een paar weken geleden. Dan vervaagt de scherpte ervan. Maar niet voor de ouders, broertjes, zusjes, schoolvrienden en -vriendinnen.

Rond Pinksteren was het. Toen we de inspiratie vierden van de Geest van God. Is het dan meteen weer weg, die inspiratie? Laat maar waaien? De antimacht van God, de duivel, heeft daar veel belang bij.

Lees verder

“Ik zal mijn geest uitgieten”

Foto van jonge vrouw in de regen

“Ik zal mijn geest uitgieten over al wat leeft.
Jullie zonen en dochters zullen profeteren,
oude mensen zullen dromen dromen,
en jongeren zullen visioenen zien;
zelfs over slaven en slavinnen
zal ik in die tijd mijn geest uitgieten.”

Joël 3:1b-2

Foto: ‘Sun shower’, martinak15; licentie: CC BY 2.0 (ongewijzigd)

Vernieuwingsfestival ‘Open hemel’

Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei 2017, vindt in de Basiliek in Veenendaal het jaarlijkse Vernieuwingsfestival plaats van het Evangelisch Werkverband (EW). Thema is dit jaar ‘Open hemel’. Wat betekent het dat je als christen leeft onder een open hemel? Je mag vanuit een geopende hemel ontvangen wat God door de Heilige Geest geeft.

Lees verder

Download werkbladen 50-dagenproject

Foto van opvliegende witte duif

We zijn (bijna) 3 werken op weg met de Heer, in afwachting van de heilige Geest. We lezen (bijna) dagelijks in de Bijbel, en bidden alleen, met onze huisgenoten of met onze gemeentegroeigroep (GGG).

Doet u mee met (kleine) kinderen? Download dan de verschillende puzzels en werkbladen die bij het project horen.

Opgestaan? Geloof je het zelf?

Uitsnede van schilderij 'Discipelen rennen naar het graf' van Eugène Burnand

Stel dat het echt waar is, dat Jezus echt is opgestaan uit de dood, wat dan? Stel dat die eeuwenoude uitroep van de kerk — “de Heer is waarlijk opgestaan!” — op Paasmorgen niet alleen een vrome gedachte is of een overrompelend inzicht, maar echt hout snijdt, wat dan?

Lees verder

‘Jezus in gesprek met…’ — bezinningsmomenten in Stille Week

Foto van drie kruisen in de ochtendmist

In het Johannes-evangelie voert Jezus diepgaande gesprekken, bijvoorbeeld Nicodemus, met de Samaritaanse vrouw, en met zijn discipelen. En natuurlijk met zijn hemelse Vader. Deze gesprekken vormen het vertrekpunt voor vier bezinningsmomenten in de Stille Week, in aanloop naar Goede Vrijdag en Pasen.

Lees verder

Via Dolorosa

Foto van straatnaambord in Jeruzalem: Via Dolorosa

Via Dolorosa. Zo wordt de weg genoemd die Jezus afliep vanaf de plek, waar Hij door Pontius Pilatus veroordeeld werd, naar Golgotha. Een weg door het oude stadsdeel van Jeruzalem. ‘Via Dolorosa’ is Latijn voor ‘Lijdensweg’. Van de veertien kruiswegstaties zijn er acht langs deze weg geplaatst. Kruiswegstaties zijn afbeeldingen die een moment verbeelden van de lijdensweg die Jezus ging.

Lees verder