Beleidsplan 2019-2023

Op de wijkkerkenraad van 12 februari 2020 is het beleidsplan vastgesteld. De kerkenraad hecht eraan te benadrukken, dat het geen ‘in beton gegoten’ document is. Er is voldoende ruimte om ons als wijkgemeente verder te ontwikkelen en inzichten te vernieuwen. Daartoe blijven we met elkaar in gesprek.

Download nú het Beleidsplan 2019-2023 kerkenraad definitief en kom (via de scriba) met ideeën en suggesties.

Weekbrief 16-2-2020

Uit de kerkenraad

Afgelopen woensdag hebben we tijdens de kerkenraadsvergadering forse stappen gemaakt in het beroepingsproces. We hebben de profielschets besproken waar we slechts een aantal opmerkingen bij hebben geplaatst die worden teruggegeven aan de profielschetscommissie met het verzoek deze te verwerken.

De beroepingscommissie begint steeds meer vorm te krijgen, later deze maand hopen we u de definitieve samenstelling bekend te kunnen maken.

Grietje Drooger zal binnenkort worden geopereerd en zal bijna letterlijk onthand zijn de komende weken. Is er iemand die haar taak als coördinator en helpende hand voor maximaal twee maanden kan overnemen?

Tot slot vragen we u vriendelijk, indien u nog geen actie hebt genomen voor wat betreft de Actie Kerkbalans 2020, dit graag binnenkort in orde te maken.

 

Kerkbalans

De stand van zaken. Er zijn in de Kruiskerkgemeente 259 adressen aangeschreven, zowel middels een envelop als digitaal. Daarvan hebben nu 170 personen en gezinnen gereageerd, dus 66%. Deze gemeenteleden hebben bij elkaar € 66.400 toegezegd. Een mooi bedrag! In onze begroting hebben we € 79.400 opgenomen, gebaseerd op te verwachten uitgaven in 2020. Het is fijn om te zien dat er dagelijks nog enveloppen met toezeggingen binnenkomen. Dus met een eindsprint zijn we er snel. Mocht u nog niet hebben gereageerd, dan kan dat dus nog! In de collectezak, de brievenbus van de kerk of sturen naar:

Dhr. Fred van Zijll Langhout, Brunel 3, 1273 BA Huizen.

Verder kan ik melden dat de PGH 75% retour heeft ontvangen, waarbij een bedrag is toegezegd van totaal € 341.800 tegen een begroting van € 353.700.

Ronald Kranenburg.

Weekbrief 9 februari 2020

Vanuit de kerkenraad

Afgelopen dinsdag heeft de profielschetscommissie na een aantal vruchtbare gesprekken sinds eind november vorig jaar, de profielschets voor de te beroepen predikant opgeleverd en aan de scriba gestuurd. Komende woensdag zal de kerkenraad zich over de schets buigen en na instemming zal deze naast het beleidsplan als vertrekpunt dienen voor de beroepingscommissie.

Op vakantie?

Wat is er leuker dan samen met anderen op vakantie te gaan? Maar als u door leeftijd, of problemen met uw gezondheid niet meer zo makkelijk op reis kunt, ga dan mee met de vakantieweek van onze Protestantse Gemeente. We gaan dit jaar naar vakantiehotel Dennenheuvel in Ermelo. We hebben 10 plaatsen gereserveerd in de week van zaterdag 30 mei t/m zaterdag 6 juni. In deze week vallen eerste en tweede Pinksterdag. De week is bedoeld voor mensen die geen of weinig zorg nodig hebben en voor mensen met een visuele beperking.
Verder zoeken we mensen die gedurende de week meehelpen met bijvoorbeeld het gaan wandelen op de zondagmiddag of meegaan met de uitstapjes wat verder weg. Daarvoor hoeft u niet de hele week beschikbaar te zijn. Een dag is ook goed. Ermelo is immers niet ver. Kunt u een lezing over een bepaald onderwerp geven? Kunt u een creatieve workshop organiseren? Kunt u een klein concert verzorgen? U bent zeer welkom! Zo maken we er als Protestantse Gemeente Huizen samen een mooie week van. Vrijwilligers kunnen voor vragen en aanmelden contact opnemen met Marlies Groen. De folders van het vakantiebureau kunt u vanaf komende zondag vinden in de kerk. Voor vragen kunt u terecht bij: Marlies Groen, Kruiskerk: 06 57 80 66 45, marliesgroenschmidt63@gmail.com Bert ter Wal, Oosterlichtkerk: 06 20 35 59 432 b.terwal@ziggo.nl Wijgert van der Wal, Goede Herderkerk: 06 18 44 93 68, wijgertvanderwal@ziggo.nl Meer informatie vindt u op: www.hetvakantiebureau.nl

Hulp gezocht

In het Nieuwsblad voor Huizen was te zien dat de zaalruimte van de Goede Herderkerk regelmatig verhuurd wordt, ook voor bijvoorbeeld de repetities voor de Huizer Mattheus Passion. De penningmeester wordt hier blij van, maar het trekt een zware wissel op de vrijwillige kosters en helpers.

Daarom deze oproep: wilt u eens op een ochtend, middag of avond een uurtje komen helpen met koffie schenken? Het zou hen enorm verlichten.

Alvast bedankt. U kunt zich aanmelden en een geschikt tijdstip uitkiezen via Magda en Jan Griffioen, tel. 035 – 5265646

Generation Praise Kerstspecial zondag 22 december

Het thema van Generation Praise in het seizoen 2019-2020 is ‘groeien’. De komende keer is de Kerstspecial. De band brengt een groot aantal bekende kerstliederen ten gehore in zowel klassieke als moderne vorm. Dit alles in een feestelijke setting die hoort bij het geboortefeest van Jezus. Want daar is het bij Kerst toch vooral om te doen: blijdschap om de geboorte van Jezus. Spreker is ds. Dirk de Bree van de Nieuwe Kerk in Utrecht. En zoals gebruikelijk is er na afloop gelegenheid voor ontmoeting en gesprek onder het genot van de traditionele chocolademelk en glühwein. Wees erbij, zondag 22 december om 19.00 uur in de Zenderkerk.

 

Groeien door gebed: Generation Praise zondag 24 november


Groeien, dat is het thema van Generation Praise in het seizoen 2019-2020. De komende keer gaat het over groeien door gebed. Spreker is GP’s eigen Willem de Meer. Wees welkom voor aanbidding, woord en gebed op zondag 24 november om 19.00 uur in de Zenderkerk.