Huiskamergesprekken

De startzondag in onze drie wijkgemeenten had als thema Kerkproeverij. Tussen 17 oktober en 21 november gaan de Oosterlicht-, Goede Herder- en Kruiskerkgemeenten door op dit thema bij een serie huiskamergesprekken: Kerkproeverij… een open huis… ‘Wees gastvrij, zonder te klagen’.

Lees verder

9 samenkomsten ‘Onderweg met God’

In oktober, november en december hebben de meeste samenkomsten in de Kruiskerk een gezamenlijk thema: ‘Onderweg met God’. Aan de hand van verschillende Bijbelse figuren kijken hoe dat werkt, onderweg zijn met de Heer.

Lees meer over wanneer de samenkomsten zijn

Over smaak valt niet te twisten: kerkproeverij 2017

Zondag 17 september viert de Protestantse Gemeente te Huizen de start van het nieuwe seizoen in de ochtenddiensten van alle drie de kerken. Thema is: kerkproeverij. Het seizoen 2017-2018 is gevuld met uiteenlopende activiteiten.

Lees verder

Gratis ‘There Is More! Extra’ zaterdag 9 september

Als u wilt proeven van de conferentie ‘There Is More’, maar niet de volle drie dagen kunt of wilt meedoen, is er op zaterdagavond ‘There Is More! Extra’, een gratis avond met de sprekers van de conferentie, en lofprijzing en aanbidding geleid door onder meer Kees Kraayenoord en Elisa Krijgsman.

Lees verder

‘What a beautiful name’

Nalezen: preken over ziekenzalving, genezing en bevrijding

Foto van open handen, door Artotem (Creative Commons 2.0)

Op zondag 11 en zondag 18 juni preekte ds. Gert Oostermann over ziekenzalving respectievelijk genezing en bevrijding. Lees deze preken gerust nog eens na. Download daarvoor de pdf-bestanden hieronder. Of luister de opname van de samenkomst terug via Kerkdienst Gemist.

Ziekenzalving, zondag 11 juni | Terugluisteren

Genezing en bevrijding, zondag 18 juni | Terugluisteren

Fotowedstrijd 2017, thema ‘Wow’

Je kent dat gevoel wel, je ziet iets, je komt ergens en bent opeens helemaal gevangen door een beeld, een tinteling gaat door je heen, je denkt ‘wow wat is dat mooi’, ‘wow wat is dat bijzonder’. In de natuur, in de bergen, in de stad, onderweg, thuis. Zo’n moment vastleggen, daar gaat de fotowedstrijd 2017 over.

Lees verder

Blijf je verwonderen

Het hakt er wel in. Op het moment van dit schrijven is de actualiteit van de moord op twee tienermeisjes nog pril en kwetsbaar. Op het moment van lezen alweer een paar weken geleden. Dan vervaagt de scherpte ervan. Maar niet voor de ouders, broertjes, zusjes, schoolvrienden en -vriendinnen.

Rond Pinksteren was het. Toen we de inspiratie vierden van de Geest van God. Is het dan meteen weer weg, die inspiratie? Laat maar waaien? De antimacht van God, de duivel, heeft daar veel belang bij.

Lees verder

“Ik zal mijn geest uitgieten”

Foto van jonge vrouw in de regen

“Ik zal mijn geest uitgieten over al wat leeft.
Jullie zonen en dochters zullen profeteren,
oude mensen zullen dromen dromen,
en jongeren zullen visioenen zien;
zelfs over slaven en slavinnen
zal ik in die tijd mijn geest uitgieten.”

Joël 3:1b-2

Foto: ‘Sun shower’, martinak15; licentie: CC BY 2.0 (ongewijzigd)

Vernieuwingsfestival ‘Open hemel’

Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei 2017, vindt in de Basiliek in Veenendaal het jaarlijkse Vernieuwingsfestival plaats van het Evangelisch Werkverband (EW). Thema is dit jaar ‘Open hemel’. Wat betekent het dat je als christen leeft onder een open hemel? Je mag vanuit een geopende hemel ontvangen wat God door de Heilige Geest geeft.

Lees verder