Zomerzondagmiddagconcert op 8 juli

De muziekband van de Kruiskerk bestaat nu 2 ½ jaar. In die periode zijn we gezegend door niet alleen te mogen groeien in ervaring, maar ook in getal. Dit halve lustrum willen we gaan vieren met een zomerzondagmiddagconcert voor jong en oud, op zondag 8 juli in de Kruiskerk.

Lees verder

Gratis workshop fotograferen voor fotowedstrijd

Foto van een fotocamera met de lens recht naar de kijker

In juli en augustus is er voor de zesde keer de fotowedstrijd van de Protestantse Gemeente te Huizen. Thema is dit jaar ‘Levend water’. Mooi… maar hoe breng je dat nu in beeld? Hoe zorg je dat jouw foto net een beetje anders is? Hoe maak je een goede compositie? En is het leuk om je foto na te bewerken? Allemaal lastige vragen. Daarom organiseren we dit jaar gratis workshops fotograferen: een speciaal voor kinderen en een voor volwassenen.

Lees verder

Terugblik op Pinksteren, feest van de Geest

We vierden vorige week zondag Pinksteren, het feest van de Geest. Goed om dit jaarlijks te vieren, om bewust te markeren. En om daar meteen bij te beseffen dat je de Heilige Geest niet alleen kunt ontvangen tijdens een jaarlijks kerkelijk feest, maar dat het een voortgaand proces is van groeien in geloof en van leren ontvangen.

Lees verder

Nacht van Gebed van 1 op 2 juni

Wereldwijd worden miljoenen christenen vervolgd omdat ze in Jezus geloven. Zij vragen keer op keer om gebed. Om daaraan gehoor te geven houdt Open Doors jaarlijks een Nacht van Gebed op diverse locaties in Nederland. Met opzet ’s nachts omdat juist dan veel vervolgde christenen het extra zwaar hebben. Bid mee!

Lees verder

Pinksterexpositie 2018: Geestdrift

Met als centraal thema ‘Geestdrift’ is er in de 3 kerken van de Protestantse Gemeente te Huizen een mooie expositie van (veelal kleurrijke en energieke) kunstwerken. Zowel professionele als amateurkunstenaars, en zowel volwassenen als ook tieners en kinderen exposeren onder meer schilderijen, fotografie, beelden en objecten.

Lees verder