Groeien door gebed: Generation Praise zondag 24 november


Groeien, dat is het thema van Generation Praise in het seizoen 2019-2020. De komende keer gaat het over groeien door gebed. Spreker is GP’s eigen Willem de Meer. Wees welkom voor aanbidding, woord en gebed op zondag 24 november om 19.00 uur in de Zenderkerk.

Concept-beleidsplan 2019-2023

Op de gemeenteavond van begin december spreekt de wijkkerkenraad graag met gemeenteleden over het beleidsplan voor de periode 2019-2023. Download het plan en lees het door. We zien u graag op woensdagavond 4 december om 19.30 uur in de Kruiskerk.

› Download het beleidsplan 2019-2023 (pdf-bestand, 496 KB)

Groeien door Gods woord te lezen

Groeien, dat is het thema van Generation Praise in het seizoen 2019-2020. De komende keer gaat het over groeien door Gods woord te lezen, de Bijbel. Spreker is ds. Gerben Roest. Wees welkom voor aanbidding, woord en gebed op zondag 27 oktober om 19.00 uur in de Zenderkerk.

Een goed verhaal geef je door

‘Een goed verhaal geef je door’, dat is het thema van het nieuwe kerkseizoen. Op de startzondag, komende zondag 15 september, gaan we daarmee aan de slag. Willen we gemeenteleden met elkaar verbinden.

Wat is het idee? In de hal van de kerk komt een boekenkast. Daarin komen boeken die gemeenteleden beschikbaar stellen. Naast de boekenkast staat een mand om je boeken af te staan of in bruikleen te geven (geef dit op een briefje aan).

Waar zijn wij naar op zoek? Boeken voor zowel jong als oud. Christelijke boeken, gedichtenbundels, verdiepingsboeken, boeken met Bijbelse thema’s, enzovoort. Doe je mee? De enige regel is dat, als je een boek meeneemt, je er een ander voor in de plaats zet.

Je kunt ook je boek doneren. Op de Startzondag starten wij met het doorgeven van een goed verhaal in onze eigen Kruiskerk Boekenkast.

Zondag 22 september eerste Generation Praise

Op zondagavond 22 september gaat Generation Praise weer van start. God lofprijzen via zang en muziek en luisteren naar zijn woord, dit seizoen onder het thema ‘Grow’. Wat niet groeit, gaat dood. Ook geloof. Maar wat kun je zelf doen om in je geloof te groeien? Tijdens de 8 inspirerende GP-avonden gaan verschillende sprekers daar op in.

De eerste spreker is Karim Landoulsi en hij behandelt het thema ‘Grow by worship’, groeien door aanbidding. In het dagelijks leven is Karim social werker met focus op jongeren bij de Koraalgroep in Reek en Boxtel. Maar hij is ook al jarenlang een zeer gewaardeerde spreker tijdens christelijke conferenties en in kerken en gemeenten.

Zoals altijd om 19.30 uur in de Zenderkerk aan de Borneolaan. En net als vorig seizoen is er na afloop van GP gelegenheid om voor je te laten bidden. We zijn blij dat mensen vanuit onze eigen Protestantse Gemeente onze Hervormde broers en zussen hierbij kunnen ondersteunen.