Stille week 2023

Volg deze link voor meer informatie en het tekstboekje.

Reactie Scharlaken Koord

Woensdag 25 januari j.l. mochten wij namens de Kruiskerk een cheque aanbieden aan de manager en medewerkers van Scharlaken Koord. Zoals u ziet was het uiteindelijke bedrag hoger dan we eerder communiceerden, € 3.000, door extra giften en een meevaller in de begroting. Hieronder het artikel op de website van Scharlaken Koord.

Oliebollen voor Scharlaken Koord

31 december vond de jaarlijkse oliebollenactie van de Kruiskerk in Huizen plaats. Al jarenlang verkopen ze oliebollen en appelflappen voor een doel naar keuze. Dit jaar was het doel Scharlaken Koord.

“Een tijdje terug preekte er er een oud-predikant bij ons en die vertelde tijdens zijn preek over het werk van Scharlaken Koord. Dat raakte ons als organisatoren van de actie zo, dat we gelijk wisten: dit is het doel waarvoor we dit jaar onze oliebollenactie gaan houden.”

Op 31 december werden er vanaf ’s morgens 5.00 uur tot ’s avonds 17.00 uur ruim 3.000 oliebollen verkocht en dat resulteerde in een prachtige opbrengst van 3.000 euro voor het werk van Scharlaken Koord!

Marja Sijpestein, manager van Scharlaken Koord nam de cheque in ontvangst: “Het raakt ons elke keer weer dat zoveel mensen bij ons werk betrokken zijn. Het is een grote aanmoediging en bemoediging om elke dag met nieuwe moed ons in te zetten voor alle mannen en vrouwen in gedwongen prostitutie en mensenhandel. Dank jullie wel voor jullie steun!”

Oliebollenactie 2022

Vandaag weer oliebollen gebakken met het team van de diaconie van de Kruiskerk en vele vrijwilligers. Ondanks soms veel regen en wind hielden we stand. De kopers konden heerlijk binnen staan als zij even moesten wachten. Het wachten werd vooral beloond door de heerlijke oliebollen. Sommige klanten kwamen ’s middags weer, omdat de eerste zak zo rond de lunch al leeg was. Een pluim voor de kwaliteit van de oliebollen en het vakanschap van onze bakkers. Maar waar het om te doen was? … het ging natuurlijk om de opbrengst van vandaag. We hebben ruim 2.700 euro gerealiseerd, een prachtig resultaat en waarschijnlijk wordt dit nog wat hoger vanwege toegezegde extra giften en aanvullende verkoop in de Kruiskerk morgen tijdens onze nieuwjaarsdienst. We bedanken iedereen om dit jaarlijks terugkerende goede doelen festijn mogelijk te maken.

Oliebollen voor een goed doel

De oliebol is een bolvormig gefrituurd gistdeeggerecht uit de Lage Landen. Ze worden in Nederland traditioneel gegeten op oudejaarsavond. De diaconie van de Kruiskerk zet haar traditie voort met het bakken van oliebollen op zaterdag 31-12-2022! Wij bakken oliebollen samen met vele vrijwilligers. De oliebollen zijn échte bakkerskwaliteit, dat proeft u direct. U kunt bij ons ook terecht voor appelbeignets. De opbrengst gaat dit jaar naar de Stichting Scharlaken Koord.

Scharlaken Koord biedt al meer dan 35 jaar hulp aan iedereen in de prostitutie. Het verlangen van de stichting is, dat iedereen die niet in de seksindustrie wil zijn, de kans krijgt om een ander leven op te bouwen.

Dit oudhollands gebak is te koop op zaterdag 31 december 2022 op het voorplein van de Kruiskerk aan de Naarderstraat/ hoek Karel Doormanlaan in HUIZEN van 8 uur ’s morgens tot ongeveer 15 – 16 uur ’s middags, waarbij geldt op is op.

We hopen u daar te mogen ontmoeten.

Aan Tafel, 11 september – STARTZONDAG!

Weet je nog dat je moeder je riep om te komen eten?
“Aan tafel” klonk er dan door het huis.
Zondag 11 september roepen we dat ook, maar dan om jullie uit te nodigen voor de startzondag 2022  van De Kruiskerk.

Aan Tafel!
Aan Tafel is het jaar-thema van de landelijke kerk, we sluiten er graag bij aan.
We beginnen om 9.45 uur met een kopje koffie, daarna ben je welkom in de Kerkdienst waarin we nadenken over wat het betekent om als christen aan tafel te gaan. Een dienst met veel muziek, ook door de jongeren. Na de dienst is er koffie met iets lekkers.

En dan wordt het tijd om met elkaar aan de slag te gaan om samen een maaltijd voor te bereiden. Heerlijke recepten liggen klaar om te gaan maken. Terwijl we dat doen, gaan we met elkaar in gesprek. Als de maaltijd klaar is eten we samen: we gaan met elkaar aan tafel. Rond 13.30 ronden we de Startzondag af.

De kinderen
De kinderen horen er helemaal bij, ook op de Startzondag. Tijdens de dienst is er kindernevendienst, daarna is er voor de kinderen bij de voorbereiding van de maaltijd een leuke taak.

Wat vragen wij van jou?
In de eerste plaats dat je er bij bent op 11 september, we kunnen jou niet missen. Schrijf je in op de lijst in de kerk of geef je op via: samenkruiskerk@gmail.com
Heb je zin om iets te bakken voor bij de koffie? Ook hiervoor liggen lijsten in de kerk, waarop je kunt invullen wat voor lekkers jij gaat bakken.
We zoeken ook mensen die wil helpen met het klaarzetten van de plekken waar we de maaltijd gaan voorbereiden, mensen die de tafel mooi willen dekken en helpende handen om alles weer op te ruimen. Geef je op via de mail.

Aan Tafel! We zien er naar uit om als Kruiskerk een goede startzondag te hebben, een begin van een mooi en inspirerend seizoen vol met goede gesprekken, aan tafel, in de kerk, op een kring en thuis.