Pinksterexpositie 2018: Geestdrift

Met als centraal thema ‘Geestdrift’ is er in de 3 kerken van de Protestantse Gemeente te Huizen een mooie expositie van (veelal kleurrijke en energieke) kunstwerken. Zowel professionele als amateurkunstenaars, en zowel volwassenen als ook tieners en kinderen exposeren onder meer schilderijen, fotografie, beelden en objecten.

Lees verder

“Ontvang de heilige Geest!”

Op zondag 20 mei is de vijfde en laatste zondag over de heilige Geest. Op de eerste Pinksterdag werd de heilige Geest uitgestort. Het was de geboorte van de kerk. Maar wat betekent dat? En hoe kun je de heilige Geest ook nu nog ontvangen? De vorige zondagen kun je terugluisteren.

Spiritus

Fles spiritus

Spiritus: sterk geurend, goed om mee schoon te maken, en vreselijk brandbaar. Er staat niet voor niets een gevarendriehoekje op de bekende blauwe flessen. Maar wat betekent ‘spiritus’ eigenlijk? Gewoon, in onze taal, maar ook in christelijk opzicht?

Lees verder

“Geestelijke strijd”

Op zondag 13 mei is de vierde van vijf zondagen over de heilige Geest. Onderwerp is geestelijke strijd. Over gebed in de kracht van de Geest. En over de zonde tegen de heilige Geest. De vorige zondagen kun je terugluisteren. Na deze samenkomst is de laatste zondag op 20 mei.

Bid op weg naar Pinksteren

Foto van twee kleine meisjes die elkaar troosten

Wordt het met Pinksteren feest, straks? Als het aan de Pinkstergeest ligt wel. En als het aan jou ligt? Wat wordt er van je verwacht?

Lees verder