De bosweg

In mijn studententijd gingen destijds nogal wat geloofshuisjes uit mijn jeugd op de helling. Verwarring ontstond, ik zag soms van de bomen het bos niet meer. Er waren veel spirituele wegen. Toch wist ik ergens altijd dat de God van de Bijbel, tijdens mijn zoektocht, een oogje in het zeil bleef houden.

Lees verder

Week van Gebed: 21-27 januari

De week van zondag 21 tot en met zaterdag 27 januari is de Week van Gebed. Op verschillende locaties in Huizen komen dagelijks christenen bij elkaar om met elkaar te bidden. Thema voor de week is ‘Recht door zee’ aan de hand van Exodus 15. Dat thema wordt voor elke dag verder uitgediept in onderwerpen als ‘Heb de vreemdeling lief’, ‘Hoop en herstel’ en ‘Gezin en kerk als familie’.

Lees verder

GP Kids met Matthijs Vlaardingerbroek

Op 28 januari is er een heel bijzondere en vrolijke Generation Praise. Speciaal voor de kinderen in de basisschoolleeftijd. Matthijs Vlaardingerbroek komt, met al zijn creativiteit, om er samen met de Generation Praise Band een geweldige middag van te maken. Alle kinderen, al je vriendjes en vriendinnetjes, ouders én opa’s en oma’s zijn uitgenodigd. Na afloop is er limonade of koffie/thee met wat lekkers. Kom op zondagmiddag 28 januari om 16.00 naar de Zenderkerk, Borneolaan 30.

Onderweg naar Epifanie


Afgelopen najaar hadden veel van de samenkomsten op zondagochtend een gezamenlijk thema: Onderweg met God. Een conclusie van die serie was: als je onderweg bent met God, leidt dat je niet naar een leven vol illusies, maar naar een leven vol beloften die waar worden, wonderen die zich voltrekken en betrouwbare bemoedigingen.

Lees verder

Gebedsmoment maandag 1 januari

Foto van open handen, door Artotem (Creative Commons 2.0)

Oudejaarsavond komt eraan. Een nieuw jaar begint. Hoe start jij 2018? Met familie of een groep vrienden? Of juist met je gezin? Of alleen?

Laten we het nieuwe jaar (ook) met God beginnen. We komen op maandagochtend 1 januari om 10.30 uur bij elkaar in de Kruiskerk voor een gebedsmoment. Om te danken voor wat we in 2017 ontvingen en te bidden voor 2018. Samen met elkaar en voor elkaar.

Kom ook!

Foto: Artotem; licentie: CC BY 2.0

Oliebollen voor Hospice Huizen

Zoals altijd aan het einde van het jaar, bakt de diaconie van de Kruiskerk-gemeente oliebollen voor het goede doel. Dit jaar staat dat op het programma voor zaterdag 30 december. De opbrengst is bestemd voor de Stichting Hospice Huizen. We proberen met deze actie een mooi bedrag bij elkaar te krijgen om onder meer de inrichting van de verblijfkamers te ondersteunen.

Update: de opbrengst van het oliebollenbakken was maar liefst € 4.270,20 € 4.374.20!

Lees verder

Onderweg met God: laatste twee samenkomsten

In oktober, november en december hadden de meeste samenkomsten in de Kruiskerk een gezamenlijk thema: ‘Onderweg met God’. Aan de hand van verschillende Bijbelse figuren keken we hoe dat werkt, onderweg zijn met de Heer.

De laatste twee kerkdiensten met dit thema zijn op zondag 24 december — op deze vierde Adventszondag gaat het over Jozef — en op maandag 25 december — het onderwerp voor deze Kerstochtend is ‘Onderweg naar Bethlehem’.

Met deze twee samenkomsten ronden we het thema ‘Onderweg met God’ af. Luister de eerdere samenkomsten rond dit thema terug.

Foto: Alex Berger; licentie: CC BY-NC 2.0

Fair play

Dirk Kuijt, die zijn carrière als profvoetballer gaat afronden, zegt: “Het geloof heeft me gebracht tot de persoon die ik nu ben. Elke week lees ik in de Bijbel.” Niet alleen dan, want hij zegt:  “Voor iedere wedstrijd lees ik uit de Bijbel, dat is een bepaalde vastigheid die ik met mij meedraag. Dit geloof draag ik bij mij”.

Lees verder

Weg van de kerk?

Een tijd geleden las ik het artikel: ‘Zijn we een beetje klaar met de kerk?’ Het gaat over mensen die jarenlang betrokken zijn geweest bij de kerk en die er langzaam weg van raken, omdat die kerk hen eigenlijk niet meer zoveel zegt. Dat het allemaal wel waar en mooi is, maar dat het toch verveelt.

Een vrouw zegt: “Ik hoor dat als je Jezus gevonden hebt, je steeds meer vreugde in Hem vindt. Ik ervaar dat niet zo”. Haar man, zo zegt ze, zit in hetzelfde schuitje en is “het hele kerkelijke circus” zat. “Ik zou een gevorderde gelovige moeten zijn”, had ze later in een persoonlijk gesprek gezegd, “een voorbeeld voor mijn kinderen en kleinkinderen, maar ik ervaar het tegendeel”.

Lees verder

Onderweg met God: Maria onderweg naar Elisabeth

In oktober, november en december hebben de meeste samenkomsten in de Kruiskerk een gezamenlijk thema: ‘Onderweg met God’. Aan de hand van verschillende Bijbelse figuren kijken hoe dat werkt, onderweg zijn met de Heer.

Komende zondag 10 december gaat het over de Adventstijd, op weg naar Kerst. Advent, tijd van verwachting. Maria ontmoet een engel: “Jij wordt de moeder van de langverwachte Messias”, zegt de engel. Overweldigd haast ze zich naar haar tante Elisabet. Buiten zichzelf van vreugde is ze. Ze zingt het uit. Vol verwachting. Om stil van te worden. Kun jij dat? Je zo verwachtingsvol uitstrekken naar God? Wat is de meerwaarde daar dan van?

De laatste samenkomst rond het thema ‘Onderweg met God’ is op maandag 25 december, Eerste Kerstdag. Luister de eerdere samenkomsten rond dit thema terug.

Foto: ninelittlebirds; licentie: CC BY-NC-ND 2.0