Bid op weg naar Pinksteren

Foto van twee kleine meisjes die elkaar troosten

Wordt het met Pinksteren feest, straks? Als het aan de Pinkstergeest ligt wel. En als het aan jou ligt? Wat wordt er van je verwacht?

Voordat de Pinkstergeest destijds kwam, baden door de leerlingen van Jezus ‘vurig en eensgezind’ (Handelingen 1:14), samen met de vrouwen en met Maria, de moeder van Jezus, en met zijn broers.

Die laatste opmerkingen erbij vind ik mooi. Want het zijn niet alleen mannen die voorgaan in vurig en eensgezind bidden. Zeker ook vrouwen. Misschien ook wel destijds om mogelijk opspelend haantjesgedrag van de mannen te temperen en zo de eensgezindheid te bewaken.

Ook Jezus’ moeder, zorgzaam betrokken in de kring. Wat zal zij uitersten in haar emoties die dagen hebben doorgemaakt, van verdriet naar verwondering, naar vreugde, naar gemis, loslaten en diepe dankbaarheid.

En ook Jezus’ broers waren erbij. Want bidden, vurig, eensgezind, is heilzaam voor gezin en familie, helend waar relaties soms wankelen. Let dus op elkaar. Bid, zo mogelijk ook samen. Dan wordt het met Pinksteren feest!

ds. Gert Oostermann

 

Laat een bericht achter

*