Pinksterexpositie 2018: Geestdrift

Met als centraal thema ‘Geestdrift’ is er in de 3 kerken van de Protestantse Gemeente te Huizen een mooie expositie van (veelal kleurrijke en energieke) kunstwerken. Zowel professionele als amateurkunstenaars, en zowel volwassenen als ook tieners en kinderen exposeren onder meer schilderijen, fotografie, beelden en objecten.

Op zaterdag 19 mei wordt de expositie geopend: vanaf 14.00 uur in de Oosterlichtkerk, en vanaf 15.00 uur ook de Goede Herderkerk en de Kruiskerk. Spreker is ds. Gert Oostermann en muziek is er van het Atelierensemble.

De expositie loopt tot en met zondag 10 juni; openingstijden in de 3 kerken: elke vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur en op zondagen na de kerkdienst tot 13.00 uur. Update: vanwege twee uitvaartdiensten is de expositie in de Kruiskerk per 4 juni vroegtijdig gestopt.

Er zijn in de expositieperiode verschillende activiteiten:

  • Vrijdag 25 mei, 19.00 uur in de Kruiskerk: Kunstgesprek, o.l.v. ds. Geertje de Vries
  • Vrijdag 1 juni, 19.30-21.30 uur in de Goede Herderkerk: : Beeldend Bezinnen, o.l.v. Grady van den Bosch, voor iedereen in de Protestantse Gemeente (opgeven kan tot uiterlijk 24 mei)
  • Vrijdag 8 juni, 19.00 uur in de Oosterlichtkerk: Kunstgesprek, o.l.v. ds. Geertje de Vries
  • Zondag 10 juni, 12.00 uur in de Goede Herderkerk: Kunstgesprek, o.l.v. ds. Geertje de Vries
  • En op een zonnige zondag na de kerkdienst kan er worden kennisgemaakt met beeldhouwen, o.l.v. Loekie Verhart, bij de Oosterlichtkerk.

Tot slot: er is weer een fraaie catalogus te koop, ontworpen door Elzemarie Molenaar, voor slechts € 5,00.

 

Laat een bericht achter

*