Terugblik op Pinksteren, feest van de Geest

We vierden vorige week zondag Pinksteren, het feest van de Geest. Goed om dit jaarlijks te vieren, om bewust te markeren. En om daar meteen bij te beseffen dat je de Heilige Geest niet alleen kunt ontvangen tijdens een jaarlijks kerkelijk feest, maar dat het een voortgaand proces is van groeien in geloof en van leren ontvangen.

We vierden de kerkdienst in 3 momenten:

  1. De Heilige Geest maakt vrij
    In een korte sketch waren vier mensen letterlijk met kettingen geboeid en spraken ze over hun gevangenschap in minderwaardigheid of in vormen van verslaving. Een geproclameerd Bijbelwoord van bevrijding door de Geest deed de kettingen van hen af vallen.
  2. De Heilige Geest wekt nieuw leven
    Het visioen van de profeet Ezechiël (37), over dorre doodsbeenderen, die tot leven werden aangeblazen door de Geest, bleek een verrassend Pinkstervisioen te zijn.
  3. De Heilige Geest inspireert en verbindt
    We hoorden het Pinksterbericht uit Handelingen 2, waar ieder, aangezet door de Geest, elkaars taal leerde verstaan en spreken. Betekenisvol was de verbeelding ervan door veel kaarsen, in allerlei vorm en kleur, aan de voet van het kruis, spontaan aangestoken door jong en oud uit ons midden. Zoals het vuur van Gods Geest voor iedereen is en generaties verbindt.

Met deze samenkomst kwam er een eind aan de serie over de heilige Geest. Luister alle samenkomsten hier terug.

Laat een bericht achter

*