Fotowedstrijd 2018 met thema ‘Levend water’

Water, H2O, Aqua. Zonder water is er geen leven mogelijk. Ons lichaam bestaat voor zo’n 75% uit water. Water is de bouwsteen van ons lichaam. De natuur om ons heen leeft, groeit en bloeit alleen bij de gratie van water. Een tarwekorrel kan tientallen jaren droog opgeslagen liggen, maar zodra er water aan wordt toegevoegd dan ontspruit het nieuwe leven.

Ook in de Bijbel is water heel belangrijk. Denk aan het scheppingsverhaal, of aan Mozes, die de opdracht van God kreeg met zijn staf op de rots te slaan. Of denk aan de ark van Noach, het verhaal van Jona etc. Water kan levensbedreigend zijn. Bijvoorbeeld als er teveel van is. Maar water is ook een voorwaarde om te kunnen leven.

In de kerk dopen we met water als een teken van Gods verbond:

Water tekent een geheim:
dat je kind van God mag zijn
Water levert het bewijs:
God gaat met je mee op reis
Want wanneer je bent gedoopt
weet je dat God naast je loopt

We hopen dat het thema ‘Levend water’ u en jullie inspireert om mee te doen met de fotowedstrijd 2018. Heb je zo’n foto, of maak je er één? Doe dan mee. Hoe?

  • Maak een foto met als onderwerp ‘Levend water’. Dat kan van alles zijn wat met water te maken heeft, maar leg wel uit waarom.
  • De foto kun je op vakantie maken, maar dat hoeft niet. Misschien heb je zelfs al een mooie foto.
  • In de maanden juli en augustus 2018 kun je de foto uploaden via de link insturen foto.
  • Je kunt maar met 1 foto meedoen aan de wedstrijd. Alle foto’s die zijn ingestuurd kun je zien op de site via de link ingezonden foto’s.
  • Er zijn twee wedstrijden: één voor kinderen van de basisschool, één voor oudere jongeren en volwassenen. De foto’s van de kinderen worden beoordeeld door een kinderjury, uit alle 3 de kerken. De foto’s van de oudere jongeren en volwassenen via een online website-stemming van 1 tot 16 september.
  • De uitslag wordt 23 september in de Kruiskerk, Goede Herderkerk en de Oosterlichtkerk bekend gemaakt.

Nadere informatie bij Bjinse Plat en Fijda van der Pluym: fotowedstrijd.pgh@gmail.com

Doe mee! Maak een mooie foto en maak kans op € 25!

Laat een bericht achter

*