Advent: God verrast

Foto van 4 adventskaarsen met eerste kaars aangestoken

Advent gaat over hoop. Maar dan anders dan wat mensen vaak denken bij ‘hoop’. Een bijdrage daarover, van Max Lucado in zijn boekje ‘Cappuccino’ gaat als volgt.


“Hoop is niet wat je verwacht. Het is wat je nooit hebt durven dromen. Hoop overtreft je stoutste verwachtingen. Zoals Abraham die zijn multifocale bril nog eens goed moet rechtzetten om tot zich door te laten dringen dat die baby niet een kleinzoon, maar toch echt zijn eigen zoon is. Of Zacharias, die sprakeloos naast zijn grijze vrouw Elisabeth staat, die een baby verwacht. Hoop is niet hetzelfde als een wens die in vervulling gaat, of een gunst die wordt verleend. Nee, het gaat veel verder dan dat. Het is een niet te beredeneren afhankelijkheid van een God die ervan houdt ons grandioos te verrassen en die geniet van onze reactie.”

Hoopvolle woorden van Max Lucado. De vraag is: wil je je laten verrassen? Anders gezegd, met een oud Adventslied: ‘Hoe zal ik U ontvangen?’

Laat een bericht achter

*