De daadkracht van Kerst

Foto: poppen met kaarsen in de hand

Indrukwekkend van Kerst is dat een eeuwenoude belofte niet bij mooie woorden is gebleven. Dat de verwachting geen vervlogen hoop of illusie bleek. Mensen raken nog wel eens teleurgesteld in elkaar, vanwege eerder gedane welgemeende toezeggingen, die niet nagekomen werden. ‘Geen woorden, maar daden!’ kan zo een verwijt worden. Door Kerst bewust te vieren kan het een nieuw appèl worden. Want wat God belooft, doet Hij ook. Zijn Woord wordt vlees, zichtbaar, tastbaar, wordt daad in het Kerstkind Jezus. Nee, wij zijn God niet, maar die veelbelovende God zoekt wel onderdak, net als destijds in Bethlehem. Om de daad bij zijn mooie Woord te voegen. Mag God bij jou?

ds. Gert Oostermann

Foto: Fujoshi Bijou; licentie: CC BY-NC-ND 2.0

Laat een bericht achter

*