Vernieuwend Pasen

Fascinerend is Pasen. Hier klopt het hart van je christen-zijn. Verbinding met de eeuwigheid begint hier. In alle betrekkelijkheid, met vervlogen dromen — hier daagt licht. Christus overwint de dood!

Dat is niet maar dichterlijke taal, of alleen liturgische taal. Het is taal die getuigt van nieuwe werkelijkheid. Lichte werkelijkheid die mijn zwaarte doordringt, optilt en verlicht. Vreugde over leven in de gloria begint te fonkelen. Want Christus’ overwinnende opstandingsleven zoekt concreet verbinding met jou en mij, hier en nu.

Fascinerend. Apostelen schrijven in hun brieven: het oude is voorbij gegaan, het nieuwe is gekomen; niet mijn ik heeft het voor het zeggen, maar Christus leeft in mij. Max Lucado schrijft in z’n boekje ‘Cappuccino’ hierover: “Kun je niet stoppen met drinken? Christus kan het wel. Hij woont in jou. Kun je niet stoppen met zorgen maken? Christus kan het wel. Hij woont in jou. Kan je die mafkees niet vergeven, het verleden niet vergeten, of je slechte gewoontes afleren? Christus kan het wel. Hij woont in jou.”

Ga mee op weg om zo een nieuwe identiteit in Christus te vinden. Vier de vreugde, licht brengend in bedreigingen, teleurstellingen en verdriet, als je op Paasmorgen zingt “met Christus ben ik opgestaan, halleluja!”

Foto: Bruno van der Kraan op Unsplash

Laat een bericht achter

*