Actueel

U kunt Doneren met de Givt-App

Uw gift kunt u ook snel en eenvoudig overmaken via de Givt-App. Zeker voor de kijkers van Kerktv is het handig om deze app te installeren op uw mobiele telefoon.

Hoe werkt het:

  • Download de Givt-App op je telefoon en maak een account aan.
  • Je krijgt een bevestiging via je email-account.
  • App is klaar voor gebruik.

Gebruik tijdens de viering bij Kerk-TV of in de Kruiskerk en de Oosterlichtkerk:

  • ga naar de Givt-app vul een bedrag in voor de 1e collecte
  • ‘+ collecte toevoegen’ bedrag invullen voor de 2e collecte
  • druk op ‘volgende’
  • kies ‘Lijst’ en zoek daar ‘Goede Herderkerk Huizen’ (is voor alle 3 onze kerken PGH)
  • kies ‘geven’

De Givt-app weet nu aan wie jij je gift wilt geven. Je gift wordt na twee werkdagen van je rekening afgeschreven. Download de app via https://www.givtapp.net/download of zoek ‘Givt’ in de Apple Store of Google Play Store.

We hopen zo dat onze collectedoelen toch kunnen rekenen op uw bijdrage!

Toekomst muziekband
In een startvergadering van het jaar 2020 heeft een aantal leden van de muziekband/techniek aangegeven hun deelname aan de band te willen beëindigen.
Een belangrijke reden is dat zij op zoek zijn naar meer persoonlijke geestelijke groei binnen een kerkelijke omgeving waarin zij hun muzikale, creatieve en technische talenten kunnen inzetten. De Kruiskerkgemeente sluit naar hun mening minder aan bij deze groeiende behoefte. De kerkenraad vindt het belangrijk om wel ruimte te geven aan deze talenten. De genoemde bandleden vinden het jammer dat zij deze conclusie hebben moeten trekken. Ze hebben 5 jaar lang met veel plezier muziek gemaakt in de erediensten. Ook de kerkenraad vindt het erg jammer dat zij dit besluit hebben genomen, maar respecteert dit besluit. Tot de zomervakantie zal de band nog spelen in de huidige bezetting (3 x), op zondag 21 juni zal de afsluitende dienst zijn. De kerkenraad zal in gesprek gaan met de overgebleven bandleden en wil proberen de bezetting weer zodanig te krijgen dat er een waardevolle muzikale inbreng bij de erediensten doorgang kan blijven vinden.
Mocht u vragen over het bovenstaande hebben dan kunt u die na afloop van de dienst stellen aan de leden van de band of aan de aanwezige leden van de kerkenraad.