Cursus ‘Levend in Christus’

Indrukwekkend was in het afgelopen seizoen de cursus ‘Levend in Christus’. Ook in het komend seizoen wordt de mogelijkheid geboden om aan deze cursus mee te doen. 8 avonden over de hartstocht van geloof. Over hoe je leerling van Jezus kunt zijn, hoe je dat in praktijk brengt in je dagelijks leven, en hoe je de gaven van de Geest ontdekt en toepast. Onderwerpen zijn onder meer wat het betekent dat je naar Gods evenbeeld bent geschapen, en wat leven in het Koninkrijk van God inhoudt. Maar ook verdieping van gebed, het rijk van de duisternis, en genezing en bevrijding.

Bedoeld voor ‘gewone’ protestanten

Stuk voor stuk indrukwekkende onderwerpen die vragen om verheldering en nieuwe doorleving. Ze zijn toegespitst op ‘gewone’ protestantse gemeenten zoals de onze. De cursus dient tot opbouw van de gemeente door verdieping van ieders geloof. Na de cursus ‘Luisteren naar Gods stem’, die ook in het komend seizoen aangeboden wordt, kan dit een waardevol vervolg zijn. Maar de cursus is voor iedereen toegankelijk, ook al heb je de andere cursus niet gedaan.

Praktisch

Tijdens de cursusavonden is er natuurlijk ruimte om nieuwe dingen te leren, maar zeker ook voldoende tijd om het geleerde in kleine groepjes direct te oefenen. Voor iedereen is het immers nieuw en onbekend, dus waar vind je een veiliger omgeving om te proberen?

Data van de avonden worden later in het seizoen bekend gemaakt. In ieder geval beginnen de avonden om 20.00 uur. Kunt u van de 8 avonden een keer niet? Geen probleem. De cursus vindt plaats in een van de zalen van de Kruiskerk. Kosten zijn € 25,00 voor de hele cursus.

Opgeven:

Planning

avond 1Geestelijke gaven
Geestelijke gaven en bedieningen
Vervulling met de Heilige Geest
avond 2Evenbeeld van God
Bijbelse visie op geest, ziel en lichaam
avond 3Leven door gebed
Profetisch spreken
Luisterend bidden
Bedekking van de waarheid
avond 4Leven in het Koninkrijk van God
Onze positie in Christus
De rechten en verantwoordelijkheden
Bediening van gerechtigheid
avond 5Het rijk van de duisternis
Inzicht in de geestelijke wereld
avond 6Vrijmaking
Zegen of vloek?
Vrijmaking van de ziel
Vrijlating uitroepen
avond 7Bevrijding
Rechtspreken in het Koninkrijk van God
Binden en ontbinden
Uitdrijven van boze geesten
avond 8Genezing
God is onze Heelmeester
Genezing van geest, ziel en lichaam