Jongeren

Voor jongens en meiden tussen 12 en 18 jaar zijn er verschillende kleine groepen: Sense, De Tiener Eetclub, en PleXat.

Sense

Andere jongeren van 16 jaar en ouder (vanaf klas 4 middelbare school) ontmoeten. Samen optrekken, een plek waar je jezelf kunt zijn, je vrienden kunt zien en vragen kwijt kunt. Nadenken over geloof en van alles wat daarmee te maken heeft.

Elke tweede zondag van de maand om 10.00 uur in de Kruiskerk. Meer weten? E-mail jeugdwerkkruiskerk@gmail.com

Sense Young

Andere jongeren tussen 12 en 16 jaar ontmoeten. Samen optrekken, een plek waar je jezelf kunt zijn, je vrienden kunt zien en vragen kwijt kunt. Nadenken over geloof en van alles wat daarmee te maken heeft.

Elke tweede zondag van de maand om 10.00 uur in de Kruiskerk. Meer weten? E-mail jeugdwerkkruiskerk@gmail.com

 


 

De Tiener Eetclub

Fotocollage van de tiener-eetclub.Gezellig bijkletsten met andere tieners uit de 1e tot en met 3e klas van het middelbaar onderwijs, maar ook een serieus onderwerp bij de kop pakken. De Bijbel erbij pakken en samen discussiëren over hoe je met dat onderwerp kunt omgaan op school of thuis. Samen aan tafel en tot slot naar buiten of een spel doen.

Een keer per maand van 17.00 tot 19.00 uur. Meer weten? E-mail jeugdwerkkruiskerk@gmail.com

 


 

PleXat

Ben je tussen de 12 en 15 jaar en vind je het leuk om met elkaar lekker te chillen en leuke activiteiten te organiseren binnen én buiten de kerk? Dan hebben wij iets heel leuks: pleXat! Er is plek zat voor iedereen, dus neem je vrienden/vriendinnen ook mee! Om de 2 à 3 weken op vrijdag komen we bij elkaar in de soosruimte van de Kruiskerk. Kost een euro per keer.

Check facebook.nl/PleXathuizen of e-mail jeugdwerkkruiskerk@gmail.com

 


 

Tienercatechese

Natuurlijk is er in het nieuwe seizoen weer tienercatechese. Jongeren die 16 jaar zijn geworden en mee willen doen, zijn van harte welkom. We gaan aan de slag met pakkende onderwerpen, uitdagend, met een duidelijke boodschap. Waar je natuurlijk van alles van mag vinden – daarom is tienercatechese boeiend en werken we aan vertrouwen en veiligheid binnen de groep. Welkom dus!

Meer weten? Neem contact op met scriba Robert de Vries.

 


 

Kindercatechese

Kinderen uit de bovenbouwgroepen van de basisschool zijn leergierig. Ze maken rond deze leeftijd al belangrijke keuzes die bepalend kunnen zijn voor hun komende tienerjaren en latere jaren. Daarom vinden we het belangrijk om hen al in een vroeg stadium nader kennis te laten maken met de inhoud van het christelijk geloof.

Deze basiscatechese richt zich op de hoofdonderwerpen van de christelijke geloofstraditie, waar Avondmaalscatechese een belangrijk onderdeel bij vormt. Ze vindt in overleg plaats op donderdagen van 17.00 tot ca. 17.45 uur.

Meer weten? Neem contact op met scriba Robert de Vries.

 


 

Jeugdwerker

Vragen over bovenstaande activiteiten of wil je meedoen? Zit je verlegen om een goed gesprek? Benader daarvoor:

Miriam Bierhaus
E-mail m.bierhaus@protestantsekerk.nl