Huizen Zingt

Genieten van muziek en zang. Van de gaven van koren en musici. Oude, vertrouwde liederen en ook nieuwere stukken. En daarmee God de eer brengen. Dat is Huizen Zingt. De prachtige akoestiek en het mooie orgel maken dit mogelijk. Het is een beetje de kathedraal van het dorp.

Bekende sprekers

Zes tot acht keer per jaar is de Kruiskerk locatie voor koor- en samenzang. Maar Huizen Zingt nodigt ook bekende sprekers en voorgangers uit heel Nederland uit voor een begeleidend woord en een korte overdenking.

Wortels in de Uren voor iedereen

De wortels van Huizen Zingt liggen in de jaren negentig, toen in de Kruiskerk, de Akker (nu Oosterlichtkerk) en het toenmalige Theater 3-in-1 elke maand een ‘Uur voor iedereen’ was. Predikanten Hofstra en Van de Velde, samen met de evangelisatiecommissie van de toenmalige Gereformeerde Kerk, promootten deze ook onder niet-kerkelijke bezoekers.

(Bijna) altijd gratis toegang

De organisatie ziet graag dat iedereen kan en mag binnenkomen bij Huizen Zingt. Daarom is er geen entree, maar alleen een collecte voor de onkosten. Als er landelijk bekende koren of musici zijn, worden er, mede vanwege het beperkte aantal zitplaatsen, toegangskaarten verkocht.

Huizen Zingt in de komende maanden

DatumTijdKoor, musici, spreker

zondag 6 mei 201819.00Christelijk Mannenkoor Lelystad
ds. Arenda Haasnoot
zondag 23 september19.00Deo Juvante
ds. Wim Scheltens
zondag 4 november19.00Urker Zangers
ds. Robert Jan van Amstel
zondag 9 december19.00Dub de Vries & Friends
ds. Kees van Velzen
woensdag 26 december19.00Kerstzang: Deo Juvante
zondag 31 maart 201919.00El Shaddai
ds. Paul Visser
zondag 29 september 201919.00Lemster Mannenkoor

Wijziging van data, aanvangstijden en sprekers voorbehouden.