Huizen Zingt

Genieten van muziek en zang. Van de gaven van koren en musici. Oude, vertrouwde liederen en ook nieuwere stukken. En daarmee God de eer brengen. Dat is Huizen Zingt. De prachtige akoestiek en het mooie orgel maken dit mogelijk. Het is een beetje de kathedraal van het dorp.

Bekende sprekers

Zes tot acht keer per jaar is de Kruiskerk locatie voor koor- en samenzang. Maar Huizen Zingt nodigt ook bekende sprekers en voorgangers uit heel Nederland uit voor een begeleidend woord en een korte overdenking.

Wortels in de Uren voor iedereen

De wortels van Huizen Zingt liggen in de jaren negentig, toen in de Kruiskerk, de Akker (nu Oosterlichtkerk) en het toenmalige Theater 3-in-1 elke maand een ‘Uur voor iedereen’ was. Predikanten Hofstra en Van de Velde, samen met de evangelisatiecommissie van de toenmalige Gereformeerde Kerk, promootten deze ook onder niet-kerkelijke bezoekers.

(Bijna) altijd gratis toegang

De organisatie ziet graag dat iedereen kan en mag binnenkomen bij Huizen Zingt. Daarom is er geen entree, maar alleen een collecte voor de onkosten. Als er landelijk bekende koren of musici zijn, worden er, mede vanwege het beperkte aantal zitplaatsen, toegangskaarten verkocht.

Huizen Zingt in de komende maanden

Datum Tijd Koor, musici, spreker

zondag 8 maart 2020 19.00 Gospelkoor El Shaddai
spreker: ds. Arenda Haasnoot
vrijdag 3 april 2020 19.00 Passie/Pasen
Deo Juvante
zondag 24 mei 2020 19.00 Elburgs Mannenkoor
spreker: ds. Robert Jan Van Amstel
zondag 6 september 19.00 Deo Juvante
spreker: ds. Koos Staat
zondag 13 december 2020 19.00 Gospelkoor El Shaddai

Wijziging van data, aanvangstijden en sprekers voorbehouden.