Kunst in de Kerk

De groep Kunst in de Kerk (kortweg “KiK”) wil meer kunst in de kerk. Kunst hoort in de kerk. We zijn zo gewend geraakt om beelden binnen te krijgen: televisie, internet en kijk ook gewoon eens rond op straat: Ook in de kerk kun je maar beter meegaan in die beeldcultuur. En dat is helemaal niet erg. Het is juist waardevol. Want een beeld vertelt vaak meer dan duizend woorden. Beeldende kunst roept gevoelens in je wakker die je kunnen helpen om je geloof te verwoorden en dieper te beleven. We merken dat de projecten ook de ontmoeting tussen mensen bevordert, en er bijvoorbeeld over elkaars geloof wordt gesproken. De deuren van de kerk gaan open waardoor er mensen van buiten de kerk binnenkomen. Kunst in de Kerk is dus ook missionair. Ieder jaar zijn er verschillende kleine en grote projecten. Je bent van harte welkom om mee te praten en mee te kijken.

Expositie
Sinds enkele jaren is er een thema-expositie met werk van professionele – en amateurkunstenaars, grotendeels uit de gemeente. In 2017 en in 2018 werd de expositie georganiseerd in de drie kerken van de PGH. Mogelijk is er ook in 2019 weer een gezamenlijk project met de 3 kerken van de PGH.
> Link naar 2015: expositie (Her)Scheppping
Link naar 2016: expositie Bezieling
Link naar 2017: expositie Jij, ik…wij
> Link naar 2018: expositie Geestdrift

 

 

 

Beeldend Bezinnen
In de adventtijd is er het beeldend project “Beeldend Bezinnen”. Er wordt geschilderd bij een Bijbeltekst en een gedicht. Zie voor de data het bericht op de homepage en in de agenda op  28 november 2018.  Voor alle materialen wordt gezorgd.

 

Overige activiteiten
Andere projecten zijn en waren: een ikoon die speciaal voor de Oosterlichtkerk is gemaakt door Gerda de Boer. Deze staat in de Stilteruimte. De groep was betrokken bij het ontwerp van de kerstkaart van de OLK. In de Stille Week wordt soms, zoals in 2017, door de werkgroep samengewerkt met Kunst in de Kerk. In 2014 en 2017 was de OLK een locatie in de AtelierRoute Huizen, dat zal ook in 2018 zo zijn (13 en 14 oktober). Andere onderwerpen zijn in ontwikkeling, of ontstaan gaandeweg. Deze komen soms uit de gemeente, de kerkenraad, of komen in de werkgroep zelf naar boven.

 

Inspiratiebron is o.a. het Handboek voor Kunst in de Kerk:

 

 

 

 

 

 

Informatie en contactpersoon:  Grady van den Bosch 06-55 11 28 90