Kunst in de Kerk 2015 Expositie: (Her)schepping, feest van creativiteit

<– terug naar hoofdpagina Kunst in de Kerk

Expositie (her)schepping, feest van de creativiteit

In onze gemeente, de Protestantse Gemeente Huizen, zijn veel mensen die iets met kunst hebben: als liefhebber, of als maker/kunstenaar. De groep “Kunst in de Kerk” – een groep kunstliefhebbers in de kerk – riep al deze mensen op om een kunstwerk in te leveren voor deze expositie. Het moest niet perse “hoge” kunst te zijn. Persoonlijk moet het wel zijn: het gaat in deze expositie ook om het verhaal achter het kunstwerk. Het doel van de expositie is om met kunst (in de kerk) gemeenteleden op een andere manier dan alleen via woorden op het spoor te brengen van de verhalen van mensen – en van God.
Als thema voor deze expositie is gekozen voor het woord “(her)schepping”. Als je God ziet als een kunstenaar, en de Schepping als Zijn kunstwerk, wat zegt dat dan over het (her)scheppende) werk van onszelf? Hoe kun je dat verbinden met Gods Schepping? Het gaat dus over menselijke creativiteit: Wat betekent het eigenlijk dat mensen, in navolging van God,  kunst maken? Is dat alleen maar voor de mooi, of betekent het meer? De expositie zoekt naar een antwoord op die vraag.
Bekijkt u elk van de kunstwerken eens vanuit dat perspectief: Kunst maken in navolging van de Schepper. Ieder kunstwerk, gemaakt met liefde en toewijding, met een bedoeling, of gewoon uit plezier, kun je zien als een eerbetoon aan die Schepper en met deze expositie in de Oosterlichtkerk vieren we de schepping, van de creativiteit van mensen – in al zijn kleuren, texturen en vormen.
Jan Glazema

Een prachtig filmje van de expositie Kunst in de Kerk

De  fotogallery

Response code is 404

Toelichting van de kunstenaar per kunstwerk:
Catalogus Kunst in de Kerk februari 2015 deel 1
Catalogus Kunst in de Kerk februari 2015 deel 2
Catalogus Kunst in de Kerk februari 2015 deel 3

 

<– terug naar hoofdpagina Kunst in de Kerk