Kerk in tijden van corona

Het is stil op straat. Mensen missen hun dagelijkse ontmoetingen en bezigheden. Nederland is in de ban van het COVID-19virus. Het is een tijd van gedwongen afstand en van angst en onzekerheid. Wat staat ons te wachten? Hoe kunnen we verder?
De troost van het samen zijn is tijdelijk niet mogelijk. Maar we laten ons als kerk niet verlammen door de situatie. We blijven gaan voor saamhorigheid, nu vooral online. We werken aan manieren om de hoop gaande te houden. Predikanten en veel vrijwilligers bieden een luisterend oor en laten zich van zich horen. Zowel plaatselijk als landelijk.

Onze kerkdiensten zijn te volgen via: www.kerkdienstgemist.nl. heeft u geen computer of tablet en wilt u toch de dienst kunnen volgen? De Protestantse Gemeente Huizen beschikt over een aantal gebruikte tablets, die in bruikleen gegeven worden aan mensen die er geen hebben. De tablet is geschikt gemaakt voor het volgen van de diensten en is heel eenvoudig in gebruik. Voorwaarde is wel dat u beschikt over een werkende internetverbinding.
Deze actie wordt gecoördineerd door de gezamenlijke diakonie. Contactpersoon is Wijgert van der Wal, email: wijgertvanderwal@ziggo.nl. Heeft u belangstelling of wilt u zelf een tablet doneren, mailt u dan naar hem.

Voor een gesprek, bij pastorale nood of andere vragen kunt u terecht bij de pastores van onze gemeente: Lida Brugmans, Richtsje Abma of Geertje de Vries

Heeft u een praktische vraag?
Heeft u hulp nodig bij het boodschappen doen? Of wilt u graag een praatje maken? Belt u dan met Gert Slokker (06-10400786), Ina Bakker (06-27292273) of Dittie Rebel, ouderling 035 525521.  Ook kunt u een mail sturen naar ghkhelpt@gmail.com.

Tips voor inspiratie

Stille Week tijdens de coronacrisis

Stille Week 2020

Het coronavirus leidt tot veel beperkingen maar ook tot nieuwe uitdagingen. Er is een mooi alternatief om toch samen betrokken te zijn gedurende de stille week.

Vanaf woensdag staat in de kerkzaal een liturgische verbeelding opgesteld. Deze verbeelding bestaat uit verschillende mensfiguren, die symbool staan voor ons als gemeente.
Elke avond vanaf woensdag tot Pasen is er om 19.30 uur een live uitgezonden bezinningsmoment. Dus op 8, 9,10 en 11 april. De viering op Goede Vrijdag heeft een uitgebreider karakter. Alle uitzendingen beginnen om 19:30 uur. Bent u benieuwd….? Kijk en vier dan mee via Kerkdienstgemist.nl.
bekijk de foto’sLees verder

Playlist muziek die moed geeft

Ds. Richtsje Abma en ds. Geertje de Vries hebben verschillende mensen uit onze wijkgemeentes gevraagd naar muziek die hen moed geeft. Daaruit is deze lijst samengesteld. Verrassend, inspirerend, vrolijkmakend en ontroerend. Alle nummers zijn via youtube te vinden. Op Spotify is een afspeellijst gemaakt. Via het account PGHuizen op Spotify is het te beluisteren.

kerkdienst PGH via kerktv

Zondag 22 maart zal ds Geertje de Vries voorgaan in een gezamenlijke kerktv viering van de Protestantse gemeente Huizen. De viering zal worden uitgezonden via kerktv Oosterlichtkerk. https://kerkdienstgemist.nl/stations/664-Oosterlichtkerk-in-Huizen In een kleine kring van ambtsdrager en enkele gemeenteleden zal een viering worden gehouden, die rechtstreeks wordt uitgezonden. U kunt deze viering ook achteraf bekijken.
Joost Veerman en Palle Fuhr Jørgensen zullen het geheel muzikaal begeleiden. Meer info over deze viering volgt en kunt u lezen in onze nieuwsbrieven.

kerkdiensten afgelast

Onze kerken, Kruiskerk, Goede Herderkerk en Oosterlichtkerk volgen de adviezen van het RIVM. Dit heeft tot gevolg dat de vieringen van zondag 15, 22 en 29 maart in onze kerken komen te vervallen.

Jeugddienst 15 maart 2020

Helaas gaat, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, de jeugddienst van zondag niet door. Of deze viering verschoven wordt naar een andere datum kunnen we op dit moment niet zeggen. Via de nieuwsbrieven van de kerken houden we jullie in ieder geval op de hoogte.

Kliederkerk 22 maart 2020

Helaas gaat deze Kliederkerk-viering niet door i.v.m. de maatregelen betreffende het coronavirus. Waarschijnlijk zal deze Kliederkerk worden verschoven. Wanneer we een datum weten, brengen we u op de hoogte via de nieuwsbrieven van de kerk en onze website.

Op zondag 22 maart is er weer Kliederkerk. Samen ontdekken, spelen en ervaren we een Bijbelverhaal. Kinderen staan centraal.

Het gaat deze keer over ‘Het huis op de rots’ (Mattheüs 7: 24-27). Veel kinderen houden van bouwen, een toren of een hut of een stapel. Wie of wat maakt dat jouw ‘huis’ stevig staat?

Er is voor iedereen wat te doen. Er is een moment van ontdekken, van vieren en samen eten. I.v.m. de maaltijd is het handig als je je even opgeeft, via groepspastoraatolk@gmail.com

Maar….binnenlopen is ook prima. Stoere jongens en meiden, vriendjes en vriendinnetjes, neefjes en nichtjes, ouder(s) en opa(s) en oma(s); er is ontmoeting, creativiteit en gezelligheid. Hier ontmoet je ook andere ouders! Je bent van harte welkom van 16.00-18.00 uur in de Oosterlichtkerk.