Beeldend Bezinnen Advent 2017

Voor het derde jaar is er met Advent Beeldend Bezinnen. We gaan op de 4 woensdagen in de adventtijd schilderen bij een Bijbeltekst en een gedicht. Elke week een nieuw thema. Voor iedereen die het fijn vind om eens op een andere manier, schilderend, met een Bijbeltekst bezig te zijn, en op deze manier bewust naar Kerst toe te groeien. Let op, er is Lees verder

Bloemschikken voor een dierbare

De Oosterlichtkerk, Huizermaatweg 298,  organiseert donderdag 9 november van 10.00 tot 12.00 uur een creatieve ochtend met bloemen.
November is de gedenkmaand van wie zijn gestorven. Deelnemers kunnen een stukje maken om hun dierbare mee te gedenken met hun eigen ideeën en materiaal dat voorhanden is. Zij kunnen het maken voor thuis of voor op het graf. Gelegenheid om in stilte te werken of samen. Een predikant is aanwezig. Kosten naar draagkracht.
Aanmelden  bij roelie.loois@ziggo.nl of 035 526 11 97

Uitslag fotowedstrijd 2017

Dit jaar mochten 3 winnaars in de gezamenlijke viering van afgelopen zondag, een prijs ontvangen voor de fotowedstrijd Protestantse Gemeente Huizen 2017.

De foto van Netty Kemper (‘Terwijl ik bezig was de camera in te stellen om een foto van deze mooie bloem te maken, ging er ineens een vlinder op de bloem zitten. Een echt Wow-moment’) en Rick van de Broek (‘Op vakantie in Kroatië heb ik mij vriendin ten huwelijk gevraagd. Het antwoord was: Ja!’) hadden evenveel stemmen gekregen en ontvingen beiden een 1e prijs.

De foto van Lisa Koenen (‘Zo mooi spiegelt de lucht in het water, WOW!’) heeft volgens de deskundige kinderjury gewonnen, omdat het een betoverende foto is: ‘Het lijkt net of ze in de wolken zit’.
Alle deelnemers van de fotowedstrijd; hartelijk dank voor uw deelname.
Online Presence groep

Uitnodiging huiskamer gesprekken

Na de geslaagde huiskamergesprekken in 2015 en 2016 in de Oosterlichtgemeente, worden er dit najaar huiskamergesprekken georganiseerd in alle drie de wijkgemeenten: Oosterlicht, Goede Herder en Kruiskerk. Het programma is in alle drie de wijkgemeenten hetzelfde. De organisatie/data/deelname gebeurt dit jaar nog in de eigen wijk.
We sluiten grotendeels aan bij het thema dat door de Raad van Kerken is aangereikt:
Kerkproeverij… een open huis… ‘Weest gastvrij, zonder te klagen’
Klik hier voor meer informatie en opgave formulier Oosterlichtkerk

Activiteitenkalender voor tieners in de Oosterlichtkerk

Voor de tieners in de Oosterlichtkerk is een scala van activiteiten. Deze zijn mooi weergegeven in een uitprintbare activiteiten kalender 2017-2018

Klik hier voor de uitprintbare PDF-versie

Activiteitenkalender voor kinderen van 0 tot 12 jaar

Voor de kinderen van 0 tot 12 jaar is in de Oosterlichtkerk een scala van activiteiten. Deze zijn mooi weergegeven in een uitprintbare activiteiten kalender 2017-2018

Klik hier voor uitprintbare PDF-versie

Over smaak valt niet te twisten – kerkproeverij 2017

Zondag 17 september viert de Protestantse Gemeente Huizen de start van het nieuwe seizoen in de ochtendvieringen van alle 3 de kerken met als thema ‘kerkproeverij’. Een seizoen dat gevuld is met zeer uiteenlopende activiteiten. U kunt ‘voorproeven’ van deze activiteiten in het programmaboekje, die u afgelopen week heeft ontvangen bij Verbinding. Alle activiteiten zijn ook te vinden op de overall PGH website en de Oosterlichtkerk,  Goede Herderkerk en Kruiskerk  sub-sites onder het menu-item ‘activiteiten’.

Er is een breed aanbod; voor jong en oud, voor doeners en denkers, voor kunstzinnigen en aanschouwers…Lees verder