Koffiedrinken na de dienst via Zoom op 9 mei

Het online koffiedrinken na de viering is inmiddels al een beetje ingeburgerd. Je ontmoet eerst even iedereen online die meedoet en na een korte instructie gaan we in groepjes digitaal uiteen van ca. 4 personen. Het geheel duurt ongeveer tot 12.00 uur.
Misschien klinkt het ingewikkeld om mee te doen, maar dat is het zeker niet. Het is fijn om elkaar weer even te zien en te spreken. Alle ruimte om gezellig bij te kletsen voor alle leeftijden. Afgelopen keer was de jongste deelnemer 10 en de oudste 95! Iedereen is welkom! Wanneer u het moeilijk vindt om in te loggen helpen we u graag en kunnen vooraf oefenen. Vanaf 11.15 uur kunt u inloggen via
https://us02web.zoom.us/j/89866344494

Wees welkom!

Ter voorbereiding alvast een instructie over Zoom en informatie om hulp hierbij te krijgenLees verder

Geef het Licht door

Gemeenteleden van de wijkgemeente Goede Herder en Oosterlicht geven het Licht door.
In deze donkere tijd waarin het beperkt mogelijk is om elkaar te bezoeken is het fijn om zo zichtbaar te zijn en het Licht door te geven.

Bekijk de video: https://youtu.be/7uIDUxwbMWg

Vieringen vanaf 20 december online

Nu er een landelijke lockdown tot 20 januari 2021 is ingesteld, heeft de Kleine Kerkenraad besloten de Oosterlichtkerk niet open te stellen voor bezoekers tot 20 januari 2021. De diensten zijn zoals gebruikelijk online mee te beleven via kerkdienstgemist.
Dit besluit geldt tot 20 januari 2021. We houden u via de nieuwsbrief en de website op de hoogte.
Ook het team van de activiteiten Open Oosterlichtkerk waar zo hard voor is gewerkt, heeft gisteren besloten alle activiteiten uit te stellen. Er wordt gekeken wat er vanaf 20 januari weer mogelijk is. Een mooi programma ligt dan startklaar.
We zijn hiermee in lijn met de wens van de PKN en ook de RK kerk ziet af van diensten met bezoek.
Laten we hopen en bidden dat Nederland er na 20 januari wat betreft het Corona virus weer beter voor staat en we elkaar weer in de kerk kunnen ontmoeten.

Oosterlichtkerk open voor de jeugd

He jij daar!
ja jij ! zit je op de middelbare of begonnen aan een HBO studie? We zijn zo benieuwd hoe het met je gaat?!!
Daarom hebben we iets bedacht: vanaf 3 december  t/m 24 december gaat elke donderdagmiddag de Oosterlichtkerk. met die gezellige jeugdruimte speciaal voor jou open! (vanaf 14.00 uur)
Jij en natuurlijk je vrienden, zijn van harte welkom voor een potje tafeltennis, warme choco, een lekkere appelflap, onbeperkt wifi en heerlijke rustige plekken om te chillen!
Stuur je mij even een appje als je zin / tijd hebt om te komen? See you!
Jeugdteam Oosterlichtkerk, Debbie (06 46 28 7055)

Oosterlichtkerk Open

– Helaas heeft de organisatie moeten besluiten dat alle activiteiten vanaf 15 december voorlopig zijn afgelast. Via de website en de nieuwsbrief informeren we wanneer we het programma gaan hervatten. –
In deze tijd waar de ene na de andere activiteit wordt afgelast hebben we behoefte om weer ergens naar uit te kijken. Helaas kan zelfs de Pop-up Herberg dit jaar niet doorgaan. Maar het pastoraatsteam heeft toch iets weten te bedenken om elkaar te ontmoeten. Uiteraard zullen we ons houden aan de corona beperkende maatregelen. Het plan is om dagelijks (m.u.v. zaterdag en zondag) van 14.00 – 16.00 uur de kerk open te stellen voor verschillende activiteiten vanaf 14 december.
Er zal elke dag een andere activiteit zijn waarvoor u zich vooraf kunt aanmelden. De donderdagmiddag is gereserveerd voor onze jeugd. De activiteiten zijn afgestemd op wat er op dat moment mogelijk is binnen de maatregelen. Zo hopen we dat u moed houdt en iets heeft om naar uit te kijken.
Als u van plan bent om aan een of meerdere activiteiten mee te doen dan kan dat alleen na opgave via mail of telefoon bij Ina Bakker: inabakkerroos@hotmail.com / tel: 0627292273

Programmaoverzicht    week 14 – 18 december  14.00 – 16.00 uur

  • maandag 14 december: Film ‘De beentjes van St-Hildegard’
  • dinsdag 15 december: kerststukjes maken
  • woensdag 16 december: open podium
  • donderdag 17 december: voor de jeugd
  • vrijdag 18 december: orgelconcert in beeld en geluid

Lees verder

Het kleine meisje van de hoop- blog in coronatijd

afbeelding Banksy

oktober 2020
Houd moed – Heb lief
https://petrus.protestantsekerk.nl/artikel/straks-bijeen/

We maken zware tijden door. Er is veel dat we missen. Gezelligheid, plezier en onderlinge bemoediging. Je kunt je hart niet luchten bij elkaar. Dat gaat nu eenmaal niet zo gemakkelijk zonder terloopse ontmoetingsmomenten. Bij de koffieautomaat, de sportwedstrijd, in de auto of de kerk. Thuiswerkers missen hun collega’s om samen stoom af te blazen. Mensen missen hun vrienden van koor en sport, verjaardagen worden niet of nauwelijks gevierd. Het roept vragen op: is ons leven nog leefbaar? Hoe houden we het vol te leven met de aanhoudende onzekerheid rond dit virus? Hoe lang totdat het stopt?

Wat zijn waarden die ons hierdoorheen tillen? Ik denk aan drie dingen: solidariteit, een blik naar binnen en hoop. Solidariteit is een Bijbelse waarde. Nu ontdekken we wat dat is. Iets opgeven of uitstellen ter wille van de leefbaarheid, ter wille van de gezondheid van de ander en ons allemaal. Solidair zijn met de regels van de overheid. Vanuit het hart. Omwille van de humaniteit. Als opdracht. Niet vanuit emotie of ratio, want die beiden schieten nog wel eens een andere kant op. De hashtag doewelmee# verdient onze steun.

Ten tweede de blik naar binnen. Het is nodig stil te staan bij het missen van leuke tussendoortjes, vakanties en gezellige etentjes onder het motto ‘laten we het nu maar even niet doen’. Je kunt er boos mee omgaan en er tegenaan botsen en beuken. Je kunt er slachtofferig mee omgaan: wat erg dat ik dit heb. Is er een derde weg? Lees verder

Lichtkruis

Sinds 1 juli hangt in de Stilteruimte van onze kerk een Lichtkruis. Hierboven kunt u zien, dat de kleur afhankelijk is van de omgevingskleuren en hoe het licht erop valt. Het verandert van kleur zodra er beweging is.
Heeft u het kruis al in het echt zien hangen? Wat vond u ervan? Nodigde het uit tot overdenking? Verwondering? Bracht het u plezier? Of dacht u: hoezo dit kruis?
De kunstenaar die dit Lichtkruis ontworpen heeft is Ludger Hinze uit Recklinghausen – Duitsland. Hij heeft voor diverse kerken en gebouwen in Duitsland soortgelijke Lichtkruizen gemaakt. Dit is het eerste kruis dat in Nederland wordt getoond.

Het eerste wat opvalt is dat het geen traditioneel kruis is. Het kruis heeft vier gelijke benen daarmee wordt het accent gelegd op de opstanding. Het betreft dus een Opstandingskruis.
Het kruis als een zegen-teken. De zegen die God ons schenkt door het verlossend werk van Jezus Christus. Je herkent het zegen-teken er in zoals we dat kennen vanuit de Rooms-katholieke en Orthodoxe kerk: het bekende ‘kruisje slaan’.
De kunstenaar heeft er een dimensie aan toegevoegd namelijk de reflectie van het licht in het kruis, vandaar de naam Lichtkruis. Dit kruis straalt in de meest letterlijke zin het licht van de opstanding uit. Hoe mooi past dit bij de naam van onze kerk: Oosterlichtkerk!
Het verbeeldt hiermee dat ons geloof een geloof van het Licht is. Met de geboorte van Jezus is het Licht in de wereld gekomen en het is met Pasen het Licht van de opstanding geworden. De boodschap van het evangelie is een boodschap van het Licht.
Een kruis in de vorm van een ‘plus-teken’. Wat brengt dit kruis ons meer?
Het Lichtkruis kan een bron van inspiratie en meditatie zijn, een teken van de liefde van Jezus.

Het Lichtkruis als verlichting voor de donkere momenten in het leven.
Kijk naar de speciale uitzending over het Lichtkruis.