Tentoonstelling: Allemaal Wonderen


Tentoonstelling: Wonderen

Wonderen spelen sinds het begin van de mensheid een rol in het leven van alledag. Ook kunstenaars laten zich er al eeuwenlang door inspireren. Het weergeven van wat er zich tussen hemel en aarde afspeelt, vraagt van hen hun allergrootste verbeeldingsvermogen. Die uitdaging heeft de meest spannende en ontroerende kunst opgeleverd. Van Rembrandt tot Mondriaan en Abramovic; voor deze tentoonstelling heeft het museum de mooiste en verrassendste werken uit internationale collecties samengebracht.

Wonderbaarlijke gebeurtenissen zijn bijzonder en ondoorgrondelijk. En het zijn precies deze elementen die kunstenaars door de eeuwen heen uitdagen om wonderverhalen te verbeelden. Wonderen zijn van alle tijden, alle culturen en alle religies.

Het thema is veelomvattend, met diverse invalshoeken en voor- en tegenstanders. Daarom heeft het museum ervoor gekozen de menselijke levenscyclus als uitgangspunt te nemen. Reis door de wonderverhalen uit het leven van de mens aan de hand van drie hoofdthema’s: dood, leven en geboorte.

Dinsdag:19 mei
Tijd:13.30 uur verzamelen in het Catharijneconvent in Utrecht
O.l.v.:ds. Geertje de Vries
Kosten:entree volwassenen € 17,00; 65+ € 15,50; (met museum jaarkaart € 3,00) plus reiskosten

Meer informatie overige activiteiten Spirit in the Village 2019-2020

Lezing: Wonderen

Lezing: Wonderen

Wonderen bestaan. Of niet? Hoe je daar over denkt, en de ervaringen die je ermee hebt, kunnen heel verschillend zijn. In de bijbel worden verschillende wonderen beschreven. Die verhalen roepen voor mensen van nu nog al eens vragen op: is dat echt gebeurd? Wat is de boodschap van zo’n wonder?

Ook in het gewone leven maken mensen soms een wonder mee. En dat is al even kwetsbaar. Wat voor de één een wonder is, daar loopt een ander misschien aan voorbij. Museum Catharijneconvent in Utrecht wijdt in dit voorjaar een tentoonstelling aan wonderen in de bijbel, in de kunst en in de breedste zin van het woord.

Rondom deze tentoonstelling leidt ds. Geertje de Vries u in in deze wondere wereld. Voor wie wil is er de gelegenheid om met elkaar de tentoonstelling te bezoeken op 19 mei.

Maar ook als u dat niet wil of kan is van harte welkom op deze avond.

datum:woensdag 6 mei 20.00 uur
locatie:Goede Herderkerk, Piersonlaan 2, Huizen
aanmelden:ontmoeten.inspireren@protestantshuizen.nl of 035-5268725

Link naar overige activiteiten van Spirit in the Village 2019-2020

 

Lezing: De jood Jezus

De jood Jezus

In de voorbije eeuw is steeds meer het inzicht gegroeid dat de boodschap van Jezus alleen kan worden begrepen wanneer hij wordt verstaan als deel van het veelkleurige jodendom van zijn dagen.

In die dagen werd binnen het jodendom een levendige discussie gevoerd over tal van zaken. Bekende stromingen waren de Fariezeeén, de Sadduceeën en de Essenen.

  • Hoe past Jezus in dat complexe plaatje?
  • Hoe zag hij zelf zijn taak?
  • Hoe was zijn relatie met anderen dan joden?
  • Wat bedoelde hij wanneer hij zei dat het Koninkrijk van God nabij was gekomen?

In één avond kunnen we slechts proberen een begin te maken met het vinden van antwoorden op al deze vragen. Maar dat alleen levert al een boeiende zoektocht op.

U bent van harte welkom!

Datum    : donderdag 2 april
Tijd         : 20.00 – 22.00 uur
Locatie   : Oosterlichtkerk, Huizermaatweg 298, Huizen
Kosten   : € 5,00

Na afloop kunt u nog wat napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Link naar de overige activiteiten van Spirit in the Village 2019-2020

seniorenviering

De viering is om 18.30 uur. Voor de viering wordt u ontvangen met een drankje en is er een broodmaaltijd

U kunt zich tot 13 december a.s. aanmelden bij:

Oosterlichtkerk: Joke Lasterie; tel. 52583 08, email:   jmlasterie@gmail.com  en Marianne Vos  tel. 525 20 02

Goede Herderkerk: Jankie Bout  tel. 5234023  en  Berie Teunissen  email: berieteunissen@kpnmail.nl tel. 5256680                           Namens de Taakgroep Senioren, Berie Teunissen

 

Herderstocht


Goed nieuws: er komt weer een herderstocht!
Zaterdag 21 december zullen in en om de Goede Herderkerk en de Nieuwe Kerk, herders en herbergiers, Romeinse soldaten en timmermannen, wijzen en engelen te vinden zijn. Misschien kom je Maria en Elisabeth ook wel tegen!

De Herderstocht is een wandeltocht waarin je stap voor stap langs het kerstverhaal wordt geleid. Een tocht waarin je op zoek gaat naar de betekenis van Kerst voor jou! Tijdens de wandeling laten we op meerdere locaties ‘iets’ van de kerstboodschap zien, zoals bekende kerstpersonages die het verhaal van Kerst op een eigentijdse manier uitbeelden. De wandeling start vanuit de Goede Herderkerk en elke 10 minuten (tussen 17.00 – 20.00 uur) vertrekt een groep deelnemers onder begeleiding van een gids.

Tot zover de plannen. Voor informatie (of om je aan te melden als vrijwilliger) kun je contact opnemen met ds. Geertje de Vries: tel. 06-25550285.

Link naar overige activiteiten van Spirit in the Village 2019-2020.

Pop-up Herberg

Eind oktober 2018 ontstond een plan om in de donkere tijd voor Kerst een plek van licht te scheppen in het winkelhart van Huizen. Een herberg namens de gezamenlijke kerken, om binnen te lopen, iets warms te drinken en elkaar te ontmoeten. Een laagdrempelige en toegankelijke plek van licht en warmte, in het spoor van Jezus die het licht der wereld is. Met een verzameling kerststallen, een stiltehoek, een stamtafel, een boekenkast en creatieve activiteiten. Er kwam een kerstboom waar je wensen in kon hangen in de figuur van een engeltje. En natuurlijk ook een kinderhoek. De vrijdagavonden werden gereserveerd voor jeugdactiviteiten.

Zo zag het er vorig jaar uit. En het werd een succes. Daarom is besloten dat de Pop-up herberg van 30 november t/m 11 januari weer geopend wordt op een nieuw adres: Kerkstraat 2, het voormalige postkantoor.

Vanaf 30 november ben je weer welkom je engel (mét wens) weer in de boom hangen. Lopen er vast weer mensen binnen om zelfgemaakte speculaas of cake te brengen. Zitten er weer mensen aan de stamtafel. Brengt iemand zijn accordeon mee om samen te zingen voor de gezelligheid. En in ieder geval zal er warme koffie, thee en chocolademelk zijn en zul je er oude bekenden treffen.

De opening is op 30 november om 10.30 uur met iets lekkers! We hopen dat er veel gasten over de drempel komen. Voel je welkom, om even rond te neuzen en voor een kopje koffie of thee. Trek je jas uit en kom binnen.

Daarna is de Pop-up herberg open van woensdag tot en met zaterdag tussen 10 en 17 uur.

 

Link naar overige activiteiten van Spirit in the Village 2019-2020

Wandeling rondom het thema “Loslaten”