Onze predikant

Aan de Oosterlichtgemeente is ds. Richtsje Abma verbonden. Zij stelt zich graag aan u voor:

Foto RichtsjeMijn naam is Richtsje Abma. Ik ben van Friese afkomst en mensen denken soms dat ik daarom goed kan zeilen (nee), schaatsen (redelijk) en fierljeppen (echt niet). Sinds 2000 ben ik werkzaam als predikant. Ik hou van taal, van het optrekken met mensen en van de veelzijdigheid van het werk als gemeentepredikant.

Pastoraat is denk ik mijn sterke kant. Ik vind het leuk om naar mensen te luisteren, bij vreugde en verdriet. Ik probeer dan te kijken wat drijfveren zijn, waar mensen uit kracht halen, en hoe in het gewone het bijzondere doorklinkt. De grond waarop je staat klinkt door in wat je van het leven hoopt en wat je ervan probeert te maken. Trouw, moed, geloof, omgaan met verdriet, een plek geven aan licht en schaduw en zo je leven laten belichten door Gods licht. Daar gaat het om in die gesprekken. Vanuit deze belangstelling volgde ik ondermeer een training in het begeleiden van rouwgroepen.

Ik hou ook van samen nadenken over wat je gelooft. Iedere levensfase, iedere generatie vraagt om nieuwe keuzes: waar sta ik, hoe ga ik op dit moment mijn leven met God? Hoe versta ik de inspiratie van bijbel en traditie, welke vorm en welke taal ligt mij als het gaat om het ervaren van God, hoe vind ik nieuwe levenslust? Het is mijn passie dat mensen deze vragen met elkaar delen en uitwisselen. Het begeleiden van kringen is daarom altijd boeiend.
De kerkdienst zie ik als een time-out van alle eisen van de wereld en het putten uit de bron van Gods liefde. Verder hebben ervaringen in de wereldkerk mij gevormd. Ik heb een jaar in de VS gestudeeerd en ben enkele malen naar Taizé gereisd. Ervaringen met uitwisselingen en projecten buiten onze landsgrenzen zijn voor mij heel verfrissend.

Naast mijn werk heb ik een leven buiten de kerk: ik ben moeder, echtgenote, dochter. In mijn vrije tijd doe ik graag iets sportiefs of cultureels. Graag maak ik nader kennis met u. Een gesprek is altijd mogelijk!

ds. Richtjse Abma

stuur een email
Overige contactgegevens >