Fair en Benefietconcert 14 + 15 april

Actie ‘Puntjes op de ï’ in de Oosterlichtkerk

Komend weekend is de fair van de Oosterlicht gemeente en zal onze kerk bruisen van de leuke activiteiten. De opbrengst van de fair komt geheel ten goede aan de actie ‘Puntjes op de ï’ en zal worden gebruikt om de kwaliteit van het scherm in de kerkzaal te verbeteren. Daarnaast hopen we voldoende op te halen om te investeren in de ‘Stille ruimte’ en de jeugdruimte.
Programma

Vrijdag 13 april            13.00 – 19.00 uur        inleveren spullen
Zaterdag 14 april         10.00 – 15.00 uur        Fair: diverse verkoopstands + workshops + Rad van Fortuin
Zaterdag 14 april         20.00 – 22.00 uur       Benefietconcert + diverse verkoopstands
Zondag 15 april            11.00 – 14.00 uur       Fair: diverse verkoopstands + Talenten Veiling

Kleedjesverkoop door kinderen

Het is nog geen Koningsdag, maar bij ons kunnen de kinderen op een eigen kleedje hun spulletjes verkopen. Zij betalen € 2,50 waarvoor zij een mooie en droge verkoopplaats krijgen. Zij mogen gedurende de hele fair op zaterdag van 10.00 – 15.00 uur proberen hun spulletjes te verkopen.

Workshops   

Moskussens maken      Deze workshop wordt om 10.30 – 11.30 uur gegeven aan de Monnickskamp. Tot uiterlijk vrijdagmiddag kunt u zich daarvoor aanmelden via oosterlichtkerk@gmail.com De kosten bedragen € 25,-

Taarten versieren        De workshop is van 13.30 – 14.30 uur. Voor € 10,- gaat u een taart versieren maar krijgt u ook de taart mee naar huis. Deze workshop is ook geschikte voor kinderen. U kunt zich nog aanmelden tot zaterdag.

Sportief uurtje            Samen met Margot Splint eens lekker in beweging komen voor de actie van 14.00 – 15.00 uur. Deze activiteit kan dus helaas niet gecombineerd worden met de workshop taarten versieren.

Bloemschikken            Voor deze workshop hoeft u zich niet aan te melden maar kunt u ter plekke voor € 6,- iets maken onder begeleiding en met keuze uit voldoende materialen. Voor uw wekelijkse bloemetje kunt u dus ook terecht op de fair.

Verkoopstands     

Catering                      Tijdens de opening van de fair, het benefietconcert en zondag na de viering, kunt u allerlei lekkers kopen om te eten en te drinken.

Boeken ed.                  Naast de meest uiteenlopende boeken kunt u ook voor cd’s en dvd’s bij deze stand terecht. Bovendien hebben we een collectie lp’s, die overigens weer helemaal hip zijn.

Handwerkproducten   Veel van onze gemeenteleden zijn heel creatief. Dat is te merken aan het royale aanbod van handwerkproducten. Naast prachtige kaarten, quiltwerken, originele doosjes en bijzondere ‘snoeppotjes’ zijn er diverse mooie producten van vilt te koop tot zelfs hand gebreide sokken in alle maten. Kortom voor een origineel cadeau voor alle leeftijden kunt u bij ons terecht.

Planten stekken           Planten duur? Niet bij ons; ze zijn nog klein maar groeien uit tot prachtige planten voor een heel klein prijsje. Let op: deze stand is alleen op zaterdag geopend.

Brocante                     Een lekkere snuffelstand mag natuurlijk op onze fair niet ontbreken. Mooie artikelen van toen die nu weer hip zijn krijgen bij ons weer een kans.

Rad van Fortuin

Tijdens de fair zal Gert Slokker draaien aan het Rad van Fortuin. Vele grote en kleine prijzen zijn te winnen voor slechts € 1,- per lot en u koopt voor € 5,- maar liefst 6 loten. Het aanbod van prijzen is groot.

Ook zullen er speciale kinderrondes zijn. Voor deze loten betaalt u slechts de helft van de normale prijs: € 0,50 per lot en voor € 2,50 ontvangt u 6 loten.

Benefietconcert

’s Avonds wordt de Oosterlichtkerk omgetoverd tot muziektempel. Van 20.00 uur tot 22.00 uur wordt een speciaal benefietconcert gehouden voor de ‘Puntjes op de ï’ actie. Het is een gevarieerde muzikale avond, verzorgd door gezelschappen, duo’s en solisten die op een of andere manier aan de Oosterlichtkerk verbonden zijn. Op het programma staan onder meer het fluitkwartet Ambitus en de band Keerwater. Het musical-orkest van de musical De Reis van Columba (2012) komt voor deze gelegenheid nog eenmaal bij elkaar, om een deel van de muziek uit de musical ten gehore te brengen.

De toegang is gratis. Er zijn diverse kramen, een rad van fortuin, en er is catering in de vorm van saté met stokbrood.

Veiling        

En ‘last but not least’ de talentenveiling!

Na de zondagviering is er een gratis lekkernij bij de koffie en thee. De eerste goede reden om na de dienst te blijven. U wilt natuurlijk de bijzondere veiling van diensten en talenten niet missen.

Veilingmeester Marco van Leeuwen brengt de aangeboden talenten onder de hamer. Zo kunt u een dagje mee varen op bovenstaande boot. En hoe verleidelijk is het aanbod om bij u thuis voor vier personen te koken: aanschuiven aan uw eigen tafel. U kunt ook een rondrit maken in het bovenstaande oldtimer legervoertuig of dit uw (klein)zoon cadeau doen. Maar ook echte kunstwerken worden aangeboden, uiteraard tegen een minimum bod; daar is de kwaliteit ook naar. En moet u uw belasting aangifte nog doen voor dit jaar? Ook dit talent wordt op de veiling aangeboden.

Nog een greep uit het bijzondere aanbod: een rondrit achterop een motor, een heel bijzondere sporttas of een naar keuze te haken poncho. U kunt ook bieden op ‘Engelse klussen’, zoals bijles op alle niveaus, vertaal- en correctiewerk, conversatiegroepjes,  Engels voor 6-8 jarigen etc.

Talenten genoeg in de Oosterlicht gemeente. Komt u ook bieden op deze mooie talenten?

 

Giften overmaken

Bent u niet in de gelegenheid om te komen maar wilt u wel de actie ondersteunen, dan kunt u een gift overmaken naar bankrek.nr. NL59 INGB 0004 7058 83 t.n.v. Protestantse Gemeente Huizen o.v.v. actie puntjes op de ï.

 

 

Kom en doe mee! Laten wij met elkaar de puntjes op de ï zetten in de Oosterlichtkerk.