Kerk in tijden van corona

Het is stil op straat. Mensen missen hun dagelijkse ontmoetingen en bezigheden. Nederland is in de ban van het COVID-19virus. Het is een tijd van gedwongen afstand en van angst en onzekerheid. Wat staat ons te wachten? Hoe kunnen we verder?
De troost van het samen zijn is tijdelijk niet mogelijk. Maar we laten ons als kerk niet verlammen door de situatie. We blijven gaan voor saamhorigheid, nu vooral online. We werken aan manieren om de hoop gaande te houden. Predikanten en veel vrijwilligers bieden een luisterend oor en laten zich van zich horen. Zowel plaatselijk als landelijk.

Onze kerkdiensten zijn te volgen via: www.kerkdienstgemist.nl. heeft u geen computer of tablet en wilt u toch de dienst kunnen volgen? De Protestantse Gemeente Huizen beschikt over een aantal gebruikte tablets, die in bruikleen gegeven worden aan mensen die er geen hebben. De tablet is geschikt gemaakt voor het volgen van de diensten en is heel eenvoudig in gebruik. Voorwaarde is wel dat u beschikt over een werkende internetverbinding.
Deze actie wordt gecoördineerd door de gezamenlijke diakonie. Contactpersoon is Wijgert van der Wal, email: wijgertvanderwal@ziggo.nl. Heeft u belangstelling of wilt u zelf een tablet doneren, mailt u dan naar hem.

Voor een gesprek, bij pastorale nood of andere vragen kunt u terecht bij de pastores van onze gemeente: Lida Brugmans, Richtsje Abma of Geertje de Vries

Heeft u een praktische vraag?
Heeft u hulp nodig bij het boodschappen doen? Of wilt u graag een praatje maken? Belt u dan met Gert Slokker (06-10400786), Ina Bakker (06-27292273) of Dittie Rebel, ouderling 035 525521.  Ook kunt u een mail sturen naar ghkhelpt@gmail.com.

Tips voor inspiratie