Pinksterexpositie 2018 Geestdrift

Pinksterexpositie 2018 Geestdrift

Ook dit jaar is er in de 3 kerken van de PGH een gezamenlijke expositie. Het thema is: “Geestdrift”.  Het thema levert een mooie collectie, veelal kleurrijke en energieke kunstwerken op. Professionele – en amateurkunstenaars uit de 3 gemeentes, en ook tieners en kinderen, exposeren o.a. schilderijen, fotografie, beelden en objecten.

Opening
Op zaterdag 19 mei wordt de expositie geopend: vanaf 14.00 uur in de Oosterlichtkerk. Vanaf 15.00 uur gaan ook de Goede Herderkerk en de Kruiskerk open. Spreker is Ds. Gert Oostermann. Muziek is er van het Atelierensemble.

Openingstijden
De expositie loopt t/m zondag 10 juni. Openingstijden in de 3 kerken: vrijdagen van 19.00 – 20.00 uur en op zondag na de kerkdienst tot 13.00 uur.

I.v.m. een begrafenis is de expositie in de Kruiskerk voortijdig beëindigd. Het laatste weekend is de expositie niet meer te bezoeken.

Catalogus
Er is weer een fraaie catalogus te koop voor 5 euro, in de 3 kerken. Deze is ontworpen door Elzemarie Molenaar.

Activiteiten
Er zijn verschillende activiteiten in de expositieperiode.
Vrijdag 1 juni, 19.30 – 21.30 uur: Beeldend Bezinnen in de Goede Herderkerk, o.l.v. Grady van den Bosch, voor iedereen in de PGH. Opgeven uiterlijk 24 mei.
Vrijdag 25 mei, 19.00 uur in de Kruiskerk, vrijdag 8 juni, 19.00 uur in de Oosterlichtkerk en zondag 10 juni, 12.00 uur in de Goede Herderkerk: Kunstgesprek, o.l.v. Ds. Geertje de Vries.
En op een zonnige zondag na de kerkdienst, kan er worden kennisgemaakt met beeldhouwen, o.l.v. Loekie Verhart, bij de Oosterlichtkerk.

Welkom!

Kunst in de kerk