True Colors Dienst 19 mei

Op zondag 19 mei aanstaande zal Ds. Andrea Visser uit Breda voorgaan in de laatste True Coloursdienst van dit seizoen. Andrea is geestelijk verzorger/predikant in het Amphia ziekenhuis  in Breda.

Hoe zijn we op de kleur WIT gekomen, tsja daar denk je toch aan bij ziekenhuis. Witte lakens, steriele omgeving, schoon, netjes. En…..wit is alle kleuren samengevoegd, wit is reinheid, puurheid, onbevlekt, zo zou het moeten zijn….zo 4 zondagen na Pasen.Thema van de dienst is: Zoals ik ben. Want je bent goed zoals je bent, in jou zitten ook alle kleuren, soms de een meer op de voorgrond, soms de ander. Zoals jij bent, heb je de ander nodig ook met zijn eigen kleuren, die jouw kleuren kunnen veranderen als je samen dingen gaat doen, verbinding zoekt met de ander, dan komen jouw kleuren en die van de ander meer tot zijn recht.

Visueel gemaakt: Onze handen die samen een hart vormen. Mensen die elkaar nodig hebben, die God nodig hebben, hart en handen hebben voor elkaar. Handen die soms hard zijn geweest, maar ook hart hebben gehad. Handen die een dominee gebruikt om te zegenen, de zegen door te geven.

De Oosterlichtband verleent weer muzikale medewerking en daar zijn we superblij mee.

We hopen dat we jullie nieuwsgierig hebben gemaakt.

Graag tot ziens op zondag 19 mei, 10.00 uur in de Oosterlichtkerk.

Even voorstellen. Mijn naam is Andrea Visser.

Van 2002 tot 2007 was ik samen met Hanneke Borst predikant van de wijkgemeente Oostermeent. De eerste jaren ‘kerkten’ we in het oude theater 3 in 1. Ik vond het een mooie tijd. De ruimte waarin we vierden en ook anderszins bij elkaar kwamen bood veel ruimte voor verschillende manieren van vieren, voor speelsheid en ontmoeting. De ruimte die we later betrokken: de aula van de Huizermaat deed dat op een eigen wijze opnieuw. Het weerspiegelde voor mij wie we als gemeente waren. We maakten gebruik van de mogelijkheden die de aula met de vide en het plein voor de school bood. De samenwerking met de Akker werd al intensiever. Er is sindsdien veel gebeurd en veranderd. De toenmalige Akker is verbouwd, zag ik, en de gemeente heeft weer andere, nieuwe vormen gevonden. Ik ben benieuwd naar deze gemeente die sinds 2007 gevormd is en ga graag voor op 19 mei. In deze True Colours viering zal het gaan over psalm 139 en mijn werk als geestelijk verzorger/predikant in het Amphia-ziekenhuis in Breda. Ik kijk ernaar uit jou en u dan te ontmoeten!

Hartelijke groet, Andrea