Kerk in deze tijd

IMG_1091 gecompr

We zijn een open protestantse gemeente waar ruimte is voor veelkleurige geloofsbeleving.
Onze diensten tonen variatie en we zoeken gezamenlijk als pelgrims naar zin in ons bestaan. We onderscheiden ons van klassiek-orthodoxe gemeenten in beleving, leer en praktijk (open avondmaal, vrouw in het ambt). In de eredienst op zondag vieren we het heil van Godswege.

Door de weeks zijn er kringen om elkaar te ontmoeten en samen het geloof te beleven. Onze gemeente wil ruimte bieden aan mensen van alle leeftijden. Kinderen en jongeren ontmoeten elkaar op de kidsclub, de tienersoos of gespreksgroepen.

We zingen liederen uit het ‘Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk’. Regelmatig worden we daarbij begeleid door de Oosterlichtband en op andere zondagen door orgel en piano.

De trefwoorden van onze gemeente zijn:
* vieren,
* ontmoeten
* meegroeien met de wereld om ons heen om daarin een actieve rol te spelen.

Het karakter van onze gemeente is verrassend anders.

Beleidsplan “Oosterlichtkerk op naar 2025”

In het beleidsplan “Oosterlichtkerk op naar 2020” geeft de Oosterlichtkerk haar koers aan voor de komende vier jaar.

In het beleidsplan wordt weergegeven dat van de kerk mag verwacht worden dat zij een beschermende gemeenschap is voor haar leden en betekenisvol voor haar omgeving. Het hart van de gemeenschap klopt in de omgang met de Levende. Klik Beleidsplan OLK 2020-2025

Fimpje over een activiteit in de Wijkgemeente Oosterlicht

De Pinksterexpositie van ‘Kunst in de kerk’ 2017 ‘Jij, ik … wij’ gaf een kleurrijk beeld van onze Protestantse Gemeente Huizen en de geestkracht die ons verbindt. Naar aanleiding van deze inspirerende activiteit is er ook voor de wijkgemeente Oosterlicht een filmpje gemaakt door Ko Durieux, waarin een kunstwerk met maker centraal staat. Zie het filmpje hier beneden.