Toelichting Logo

 

‘Samen veelkleurig in beweging, gericht op God’ is wat ons als PGH bindt en hoe we met elkaar toekomstgericht op weg zijn. Dit thema is de basis geworden van het nieuwe logo.
In het logo dat Elzemarie Molenaar heeft ontworpen, zijn de elementen van het motto te herkennen:

Samen: Drie gestileerde kruizen met elkaar verbonden, als een drie-eenheid bij elkaar. Hierbij kun je denken aan de Drie-eenheid van het belijden van de kerk, maar ook aan de eenheid van onze drie wijkgemeenten. Het kruis van de Kruiskerk, de gekleurde vlakjes van het raam van de Goede Herderkerk en de kleur paars van de Oosterlichtkerk zijn er allemaal in te herkennen.

Veelkleurig: De kruizen hebben verschillende nuances van dezelfde kleur. In het hart zijn ook contrasterende kleuren te zien. De veelkleurigheid hoort echt bij ons, die koesteren en waarderen we als rijkdom. Daarin mogen ook de contrasten soms scherp zijn. Maar tegelijk passen we ook met deze veelkleurigheid binnen de bandbreedte van de traditie van de Protestantse Kerk in Nederland en de wereldkerk.

In beweging: Het logo is niet statisch, er zit beweging in. De naam van onze gemeente ligt in de bocht van het kruis, wordt er als het ware door omarmd.

Gericht op God: het beeld van het kruis geeft aan waar onze inspiratie en fundament liggen. Tegelijk is het een beeld in veelvoud en met kleur, net als ons geloven. De kleuren van de aarde zijn in het hart te herkennen, symbool voor een verantwoordelijk leven met de naaste en in Gods schepping, als antwoord op Gods roepstem.