Kliederkerk

Wat is Kliederkerk

Kliederkerk wil mensen van alle leeftijden laten groeien in geloof, hoop en liefde. Iedereen kan meedoen. Kliederkerk is kerk maar dan anders, een plek waar jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken.

Kliederkerk is ontstaan in Engeland als Messy Church en overgewaaid naar Nederland en betekent letterlijk ‘rommelige kerk’. Op meer dan 300 plaatsen in Nederland wordt inmiddels ‘gekliederd’. Bijzonder hoe Kliederkerk nieuw leven brengt in de kerk. Kliederkerk is bedoeld voor kinderen (0-12 jaar) en volwassenen van alle leeftijden die samen ervaren hoe vanuit ‘geklieder’ iets moois kan ontstaan. Kerk voor iedereen. Een Kliederkerk duurt gemiddeld twee uur en bestaat altijd uit drie delen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten. Zie ook Flyer Kliederkerk.

Onze kerken zijn op de zondagochtenden vooral gevuld met 70 en 80+ ers en enkele vijftigers en slechts een paar gezinnen met jonge kinderen. Voor jonge gezinnen blijkt het moeilijk wekelijks ter kerke te gaan. De wekelijkse kerkgang past niet meer zo in hun jachtige millennia leventje. Het is lastig om de kerk een plekje te geven in het gewone, moderne leven van nu. En….de stap om dan toch af en toe te gaan blijkt te groot om over de drempel van de kerk te stappen en zich te verbinden met een wijkkerk. En…daar is nu de Kliederkerk voor bedacht om 4 keer per jaar jonge gezinnen uit te nodigen om opnieuw met hen en hun kinderen de Bijbelverhalen te ontdekken op een hele laagdrempelige manier waarbij niemand gedwongen wordt om zich te verbinden met die kerk.

Kom jij ook een keer samen spelend ontdekken, vieren en eten om zo het Bijbelverhaal van die middag te ontdekken? (Wanneer je op de poster klikt wordt deze groot en kun je lezen wat er staat!

Ontdek jij met ons mee? Op 5 november 2023 tussen 16.00-18.00 uur hopen we weer een Kliederkerk te organiseren. We gaan dan ontdekken of Gideon een held is?


Meer vragen mail naar groepspastoraatolk@gmail.com of app Roelie Loois 06 3765 1888

Klik op de poster om te vergroten

 

Doelgroep Intergeneratief, gezinnen met kinderen t/m einde basisschool, opa’s, oma’s, buren en vriendjes
Wanneer zondag 5 november 2023, 28 januari 2024 en 14 april
Contact Roelie Loois 06 3765 1888 groepspastoraatolk@gmail.com