Kliederkerk

Kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken en heeft een aantrekkingskracht op een voor kerken lastig te bereiken doelgroep: gezinnen met jonge kinderen. Het aantal Kliederkerken in Nederland is inmiddels gegroeid tot zo’n 250, gemeenten en deelnemers zijn enthousiast.

Wij als Kliederkerkteam beschouwen Kliederkerk als een vorm van kerk-zijn, die in natuurlijke verbinding staat met andere vormen van kerk-zijn binnen een netwerk van talloze soorten kerkplekken van verschillende signatuur. De kerk vormt zich telkens opnieuw.

Zondagmiddag 12 februari is het weer KLIEDERKERK.

Eén van de kinderen heeft na de Herderstocht in december een mooie wens in de kerstboom gehangen.

We gaan jou helpen om je wens uit te laten komen!

We gaan ontdekken hoe we met iets heel kleins al iets heel groots kunnen bereiken. Hoe we samen kunnen zorgen voor een goede aarde, een veilig thuis voor alles wat leeft. Klik op de poster om hem te vergroten, dan zie je onderaan hoe je je op kunt geven …gezin, als opa/oma, als buren en als alleengaanden. Alle generaties zijn welkom! Doe je mee?

Ook al vindt Kliederkerk maar 4 keer per jaar plaats, het geeft nieuwe vitaliteit aan kerk-zijn.

Voor sommige gemeenteleden is het vaak de enige keer in jaren dat ze met hun niet-kerkelijke kinderen en kleinkinderen in de kerk aanwezig zijn en samen een Bijbelverhaal ontdekken. De kinderen stellen tijdens het kliederen verrassende vragen over de Bijbelteksten, waardoor volwassenen nieuwe betekenissen ontdekken en het samen kaarsjes aansteken en bidden voor elkaar en anderen werkt samenbindend. Maar de meeste indruk maakt elke keer het afsluitende zegenlied onder het zegenkleed. Alle kinderen staan onder een enorme, gekleurde parachutedoek en worden toegezongen door de hen omringende volwassenen die de doek boven de hoofden laten wapperen. ‘Kunnen we dat niet elke zondag invoeren?’, grapte een van de aanwezigen…wie weet!

Doelgroep Intergeneratief, gezinnen met kinderen t/m einde basisschool, opa’s, oma’s, buren en vriendjes
Wanneer zondag 9 oktober 2022, 18 december, 12 februari 2023 en 26 maart 
Tijd 16.00 – 18.00 uur
Contact Roelie Loois 06 3765 1888 groepspastoraatolk@gmail.com

Meer vragen mail naar groepspastoraatolk@gmail.com of app Roelie Loois 06 3765 1888
Bekijk ook onze  Flyer Kliederkerk

Een hartelijke groet van het Kliederkerk team:

Gerardien, Arnold, Barbera en Roelie.

Impressie van de Kliederkerk op 27 maart jl.

Kliederkerk 27 Maart 2022

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar